Лошо! Григор Димитров за първи път призна за проблем: Притесни феновете преди големите турнири


Лошо! Григор Димитров за първи път призна за проблем: Притесни феновете преди големите турнири
Снимка: Getty Images

21166 0

Григор Димитров даде интервю преди да започне участието си на турнира в Рим, част от сериите "Мастърс 1000". В него първата ракета на България коментира различни теми, като една от тях бе ранното му отпадане в Мадрид.

Припомняме, че там загуби от тийнейджъра и суперталант на Чехия Якуб Меншик. Гришо, който на 16 май ще навърши 33 години, призна, че не се е чувствал добре тогава и че е имал проблеми с тялото си, както и натрупана умора. Това леко притесни феновете му, тъй като за първи път споделя за проблем в последно време. Все пак надеждите са той да го е преодолял напълно преди Рим и Ролан Гарос.

"Съумях да играя много добре през всички седмици, ако изключим случилото се в Мадрид, където не се чувствах по най-добрия начин, тъй като изпитвах умора и имах проблеми с тялото си. Хубавото е, че имах малко време да преосмисля станалото и да се завърна отново в Рим.

Още: "Правилният човек, но в грешния момент": Сетиха се за Григор Димитров и Мария Шарапова

Засега съм изиграл само два турнира (бел. ред. на клей през сезона). В Монте Карло имах шанс да достигна до 1/4-финалите, но пропуснах мачболи. В Мадрид пък усещах, че играя силен тенис, но тялото ми не беше добре. Трябва просто да приемеш тези моменти, защото са неизбежни и да не губиш увереност в играта си. Остават още няколко турнири на червени кортове и ще се опитам да се представя по оптимален начин. Фокусиран съм върху тази цел и ще дам най-доброто от себе си. Опитвам се да нямам прекалено високи очаквания, защото ранните загуби са част от спорта и трябва да можеш да ги приемаш" - започна той.

Григор Димитров за временната липса на бекхенд с една ръка в топ 10: Беше тежко

Григор Димитров и бекхендът с една ръка

Освен това бе повдигната темата как за първи път от доста години не е имало нито един представител на бекхенда с ръка в топ 10 на световната ранглиста. Припомняме, че именно Гришо влезе сред десетте най-добри, за да промени това. Самият българин признава, че това е било тежко.

Още: ATP определи Джокович, Надал и Григор Димитров за фаворити в Рим

"Беше тежко да видим липсата на тенисист с еднорък бекхенд в световния топ 10, но вече двама от нас поправиха това. В последната година нещата са изключително различни за мен в множество аспекти. Сега се намирам на място, от което мога да се подобрявам и имам тази възможност" - заяви той.

Григор Димитров бе попитан и какво мисли за надпреварата в Рим, където ако всичко се развие по план, той отново ще посрещне своя рожден ден на корта.

"Твърде много такива интересни мачове тук. Изградил съм една наистина прекрасна връзка с Рим. Феновете са невероятни, хората са наистина страхотни. Това е много специален турнир за мен и съм имал някои чудесни моменти тук. На няколко пъти съм "отпразнувал" рождения си ден на централния корт, което беше много забавно. Искам да се подобря и да направя още някоя голяма победа тук" - заяви хасковлията. Вече е ясно и срещу кого ще започне във Вечния град - съперник, на когото Григор Димитров завъртя "геврек" точно в Рим преди 4 години.

"Това е нещо много лично, аз съм специфичен": Григор Димитров разкри своя непозната страна

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички