Кирьос се опълчи на яростен критик на Радукану, нарече го "стар пенсиониран играч"


Кирьос се опълчи на яростен критик на Радукану, нарече го "стар пенсиониран играч"
Снимка: Getty Images

1530 0

Ник Кирьос се впусна в защита на британската тийнейджърска сензация Ема Радукану, като изрази несъгласие критиките към нея. 19-годишната тенисистка изуми света на спорта с изненадващата си победа над Лейла Фернандес в турнира US Open през септември.

Оттогава насам световната номер 13 изпитва затруднения на корта, като има само четири победи от 12 мача - през това време беше измъчвана от коронавирус и различни травми. Последните ѝ четири поражения бяха в маратонски мачове в три сета, като наскоро тя отпадна от Откритото първенство на САЩ в Маями срещу световната номер 53 Катерина Синякова, въпреки че сервираше за мача.

Този спад във формата накара бившата номер 5 в света Даниела Хантухова да предположи, че съперничките в WTA тура не се притесняват да се изправят срещу аса от Бромли, тъй като смятат, че тя е загубила част от специалната си аура след приказната победа в Ню Йорк.

След отпадането на Радукану от Маями Хантухова заяви: "Това беше труден момент за Ема. Мисля, че това ще ѝ навреди много заради шансовете, които имаше. През по-голямата част от двубоя тя беше по-добрият играч, но Синякова е страхотен боец и показа защо е спечелила всички големи титли на двойки, тя не се страхува от големите имена".

Австралийският ас Кирьос, който никога не може да се отърве от критиките на бивши тенис звезди, се изказа в защита на Радукану. Шампионът на двойки на Откритото първенство на Австралия беше порицан, след като почти удари с ракетата си едно от децата, които подаваха топките. Това предизвика сатиричен видеоклип на Анди Родик как да се освободим от гнева безопасно.

Кирьос отговори на клипа и на Хантухова в Туитър и настоя, че Радукану е "много, много по-голямо име" от нея. Той написа: "Какво става със старите пенсионирани играчи, които дават мнението си за нашите звезди? Прочетох статия, в която бивша състезателка говори за Радукану. "Не се обиждай, но тя вече е много, много по-голямо име", гласи публикацията. През изминалата година Кирьос отново се замеси в скандал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички