Световният №3 в тениса Ник Кириос предрече катастрофа на Australian Open 2022


Световният №3 в тениса Ник Кириос предрече катастрофа на Australian Open 2022
Снимка: Getty Images/Guliver

1687 0

Световният №93 в тениса Ник Кирьос предрече "абсолютна катастрофа", ако Голямата тройка Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер, пропусне Australian Open.

Швейцарецът със сигурност няма да участва в първия за годината турнир от Големия шлем, тъй като продължава да се възстановява от травма на коляното, а испанецът е под въпрос след като даде положителен тест за коронавирус по-рано през декември.

Джокович е в списъка с участници, но все още не е ясно дали се е ваксинирал срещу вируса – задължително изискване за всички тенисисти, които ще участват в Мелбърн. Той вече обяви, че се оттегля от АТП Къп в Сидни. 

Кирьос имаше своите дразги със сърбина в последните години, но призна, че действащият шампион е много обичан в родината му: "Честно казано не знам каква е ситуацията на Новак с всичко, свързано с коронавируса, или това от какво има нужда, за да играе. Надявам се да си е изкарал добре на Коледа и се надявам, че ще може да продължи да играе тенис възможно най-дълго, защото и преди съм казвал, че Федерер, Надал и Джокович трябва да продължат да играят. Ако и тримата не са в Австралия, това е катастрофа. Абсолютна катастрофа за феновете и хората, които се наслаждават на тениса. Да, очевидно това е добра възможност за някои от по-младите момчета в Тура, но като цяло се нуждаем от тяхното присъствие в спорта", заявик Кириос пред "Melbourne Age".

Неговите собствени шансове за дебютна титла от Шлема ще се повишат при евентуално отсъствие на Джокович и Надал, въпреки че единствената му поява на четвъртфинал в Австралия дойде през 2015 година!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички