Женски тенис: Eма Радукану взе сет с 6:0, загуби втория 2:6 и спечели мача с 6:1 (ВИДЕО)


Женски тенис: Eма Радукану взе сет с 6:0, загуби втория 2:6 и спечели мача с 6:1 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1123 0

Ема Радукану достигна втория кръг на първия за годината турнир от Големия шлем Australian Open, след като надигра Слоун Стивънс в три сета – в отделните части 6-0, 2-6, 6-1, за около един час и 45 минути игра.

Срещата предложи странно поделяне на преимуществото, изразено в доминация от една от двете във всяка от трите части. Шампионката на Ю Ес Оупън върза „геврек“ на победителката от Флъшинг Медоус 2017 в откриващия сет, но Стивънс се събра в началото на втория и поведе с пробив след дълъг първи гейм.

Впоследствие тя го затвърди, но се пропука в четвъртия и британската й съперничка се върна в частта. Оттам-насетне обаче на корта в сета имаше само една тенисистка и това бе американката.

Тя взе четири безответни гейма, с което затвори успешно частта в своя полза. Противно на логиката обаче, Радукану поведе с 5-0 в третия сет и уби интригата след нова серия от грешки на Стивънс, която избегна поне това да загуби втори сет на нула.

Мачът бе изпъстрен с много грешки, като Радукану имаше леко предимство при уинърите – 15 на 14, а непредизвикани грешки бяха 42 на 30 в полза на Стивънс.

Така, шампионката на Ю Ес Оупън продължава напред, като ще срещне представителката на Черна гора Данка Ковинич, която отстрани квалификантката от Южна Корея Джанг Су Джонг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички