Уморен и отново непознат съперник за отпочиналия Димитров в трети кръг на US Open


Уморен и отново непознат съперник за отпочиналия Димитров в трети кръг на US Open
Снимка: Getty Images/Gulliver

6822 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу поляка Камил Майхржак в третия кръг на US Open. Това стана, след като Майхржак изненадващо победи Пабло Куевас след петсетова драма, в отделните части 6-7(3) 6-4 2-6 6-4 6-1.

Двубоят продължи близо 3 часа и половина, което е добре дошло за българина, който почива във втория кръг. Както е известно, съперникът на Димитров - Борна Чорич, се отказа от мача си срещу хасковлията поради контузия. По този начин Григор се класира директно за третия кръг и получи по-дълга почивка след победата си в първия мач.

23-годишният Майхржак също е непознат съперник за Димитров, след като такива бяха и Сепи и Чорич. Българинът досега не се е изправял срещу поляка, който е 94-ти в света (най-добро класиране в кариерата му, постигнато през този месец). Майхржак влезе кат "щастлив губещ" в схемата на турнира, а това бе едва третата му победа от началото на годината (втора в турнира). Двубоят между Димитров и Майхржак ще се изиграе в петък, 30 август.

След победата си в първи кръг пък Григор Димитров проговори отново за контузията в рамото (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички