Федерер направи нов обрат в Ню Йорк, Джокович гази, Серина и Барти с трудни победи


Федерер направи нов обрат в Ню Йорк, Джокович гази, Серина и Барти с трудни победи
Снимка: Getty Images/Guliver

2013 0

Поставеният под №3 Роджър Федерер победи 99-ата ракета в света Дамир Джумхур в четири сета и се класира за трети кръг на US Open. 38-годишният швейцарец имаше трудности в мача, но след като загуби стартовия сет с 3-6, спечели следващите три с 6-2, 6-3, 6-4.

Маестрото имаше проблеми и в първия си мач в Ню Йорк срещу индиеца Сумит Нагал, в който също загуби началния сет и му се наложи да прави обрат.

Снощи той победи представителя на Босна и Херцеговина за 2 часа и 23 минути. Федерер реализира 16 аса и 5 пробива от 9 възможности. За влизане в четвърти кръг Роджър ще спори с Даниел Еванс от Великобритания или Лука Пуй от Франция.

Водачът в схемата Новак Джокович в същото време нямаше проблеми срещу испанеца Хуан-Игнасио Лондеро и продължава напред след чиста победа с 6-4, 7-6 (7-3), 6-1. Действащият шампион ще играе в следващия кръг с Денис Кудла или Душан Лайович.

Американката Серина Уилямс победи сънародничката си Кейти Макнали с 5-7, 6-3, 6-1 и се класира за трети кръг на Откритото първенство на Щатите. Серина записа 10 аса и 4 пробива, а на своя сервис сбърка само веднъж.

Американката, която на старта разгроми Мария Шарапова с 6-1, 6-1, в следващия кръг очаква Каролин Мухова или Шууей Сие.

Напред продължава и австралийката Ашли Барти, която елиминира представителката на домакините Лорън Дейвис с 6-2, 7-6 (7-2) за 2 часа и 4 минути. Австралийката ще играе в трети кръг с гъркинята Мария Сакари или китайката Шуай Пън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички