Григор Димитров: Контузията с рамото е в миналото, но може да се върне във всеки един момент


Григор Димитров: Контузията с рамото е в миналото, но може да се върне във всеки един момент
Снимка: Getty Images/Guliver

6591 0

Ракета №1 на България Григор Димитров призна пред медиите в САЩ, че вече е излекувал травмата в рамото, която го мъчи през цялата 2019 година. Хасковлията се класира за втория кръг на US Open, след като стартира с победа над Андреас Сепи в първия си мач от надпреварата.

Българинът имаше сериозни проблеми през цялата година до момента, като почти на всеки турнир отпадаше още в първия кръг от тенисисти, които не са от неговия ранг. Сега Димитров е щастлив, че вече няма проблем с рамото, но сподели, че във всеки един момент болката може да се върне.

"Определено не ми помага това, че не съм играл много мачове. Да знаеш, че рамото ти може да поддаде във всеки един момент също не помага особено. Мога да кажа много негативни неща, но да бъдеш извън корта ти дава друга перспектива към нещата.

Просто осъзнавам, че съм роден за това. А и съм само на 28 години, не е като да съм на 38 и да трябва да се възстановявам от травма. Мисля, че лошите неща са вече зад гърба ми и оттук-нататък мога да се катеря само нагоре.

Тази травма в рамото се случи наистина наскоро. За съжаление, все още може да се завърне във всеки един момент. Това е проблем, който дори и операция не може да гарантира пълното му отстраняване. Общо взето, трябваше да разруша цялостната структура на рамото си и да започна да я градя наново само с правилни упражнения.

Една част от възстановяването беше да настроя по нов начин ракетата към тялото си. Трябваше да свърша толкова много малки нещица по пътя, които хората нямаше как да видят. Но това просто е процесът. Сега се чувствам много по-добре и всичко работи. Чувствам се по-силен от всякога, рамото ми също и дано нещата продължават да се развиват в този дух", коментира Григор Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички