Спортът в България може да се поднови преди 13 май


Спортът в България може да се поднови преди 13 май
Снимка: БГНЕС

4533 0

Спортът в България може да се поднови още преди края на извънредното положение (13 май). Това стана ясно от изказване на министър-председателя Бойко Борисов, който разкри, че правителството обмисля да премахне извънредното положение по-рано от предвиденото.

"Обмисляме премахване на извънредното положение преди 13 май и съм възложил на юристите да видят как може да стане. Искам извънредното положение да свърши и по-рано и да остане само закон, който например да позволява на здравния министър да задължава за маските, защото доказано вече в света маските помагат", заяви Борисов пред журналисти по време на инспекция на строежа на АМ "Хемус".

Това на практика означава, че ако извънредното положение "падне", то вероятно ще отпадне и заповедта на спортния министър Красен Кралев, с която се забрани провеждането на спортни мероприятия до 13 май (в съответствие със заповедта за удължаването на извънредното положение). Това ще доведе до отваряне на спортни и фитнес зали, тренировки на открито и др.

Още преди Великденските празници вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че е възможно да се отворят парковете и планините за хората, които искат да спортуват или да излязат на туризъм. Очакваше се това да се случи в първите дни след празниците, но засега подобно решение няма. За същата идея днес заговори и премиерът Борисов. "Ако така продължи, съм възложил, може би от понеделник, вторник, да се направи вход-изход на парковете, с доброволци, които да не позволяват струпване", коментира той.

В същото време от Българския футболен съюз коментираха, че има два варианта за завършването на сезона, но единият е почти невъзможен. Освен това БФС все пак ще помогне финансово на клубовете от Първа лига - по какъв начин - вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички