ФИФА подпомага българския футбол с 500 хиляди долара


ФИФА подпомага българския футбол с 500 хиляди долара
Снимка: БГНЕС

1479 0

Световната футболна централа (ФИФА) ще окаже финансова помощ на българския футбол в размер на 500 хиляди долара. Подпомагането е във връзка с кризата от коронавируса, като се очаква да се осъществи в следващите дни.

Тази сума се полага на всички 211 футболни федерации по света, като за тази цел ФИФА са заделили 150 млн. долара. Освен това Българският футболен съюз ще очаква и допълнителни финансови средства, които му се полагат за тази и миналата година. 

Обикновено подобни средства се разпределят при наличието на определени изисквания, но заради извънредната ситуация ФИФА ще ги отпусне без да се съобразява с това. "Това дава началото на осигуряването на незабавна финансова помощ на нашите членове, много от които се намират в тежко финансово състояние. Отговорност на ФИФА е да подпомогне тези, които най-много имат нужда от помощ", заяви Инфантино.

По-рано през деня стана ясно, че БФС все пак ще подпомогне финансово клубовете от Първа лига. Федерацията ще поеме разходите за съдийски такси на отборите, след като първенството бъде подновено. Грубите сметки показват, че това решение ще спести общо по около 30 хиляди лева на кръг за клубовете (подробности вижте тук).

В четвъртък (23 април) УЕФА пък обяви, че ще подпомогне финансово клубовете, които са допринесли за националните отбори (повече по темата четете тук).

А кои са двата варианта за завършване на първенството в Първа лига и защо единият от тях е почти невъзможен - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички