Тайсън Фюри прегази Дерек Чисора - съдията спаси Дел Бой в края!


Тайсън Фюри прегази Дерек Чисора - съдията спаси Дел Бой в края!
Снимка: GettyImages

30900 0

Световният шампион на WBC Тайсън Фюри се разправи изключително лесно срещу Дерек Чисора , записвайки поредна защита на световната титла на WBC.

За историята ще остане фактът, че Циганския крал е спечелил срещата след технически нокаут в 10-ия рунд след решение на съдията на мача, но истината е, че Чисора не спечели нито един рунд и беше като боксова круша на ринга на стадиона на Тотнъм. 

В нито един момент Дерек не успя да затрудни шампиона в дивизията. Фюри, който за кратко беше в "пенсия", определено беше загубил малко скорост в играта си, но превърна зрелището в тренировка пред очите на Олександър Усик. 

Как се разви двубоят Тайсън Фюри - Дерек Чисора? 

Рунд №1

Чисора започна много активно срещата, но Фюри веднага контрира със своите крошета, удряйки здраво опонента си, който се опитваше с глава да влезе под гарда на шампиона. Стигна се до там, че Фюри дори задържа Чисора при една от атаките си, за да не падне в нокдаун британския ветеран - брилянтен рунд за шампиона. 

Рунд №2

Чисора отново започна по-активно след почивката и успя да вкара ъперкът в главата на Фюри, но Тайсън веднага започна акция с прави удари, върнала Дерек в дефанзивен режим. В края на рунда нова канонада на Фюри едва не приключи мача, но самият Тайсън на два пъти спря да го удря - сякаш не искаше да приключва срещата! 

Рунд №3 

Фюри този път не даде на Чисора изобщо да атакува, като от първата секунда започна да го налага с крошета и ъперкъти. Опрян във въжетата, на няколко пъти Чисора се олюля, но така и не падна. И в този рунд обаче битката не приключи. 

Рунд №4

Чисора "показа зъби" в тази част, вкарвайки два ъперкъта срещу Фюри за старт на рунда. Фюри обаче не трепна и методично продължи да налага своя съперник и взе и този рунд. 

Рунд №5 

В 5-ата част Фюри обърна гарда, с което поизненада своя съперник - така, както го направи няколко пъти и Усик срещу Антъни Джошуа. 1:39 преди края вкара два прави и кроше, но Дел Бой отново остана на крака. С дясно кроше и ляв прав Чисора отново беше разклатен, но с помощта на въжетата остана на крака. 20 секунди преди края Фюри с прав удар прати Чисора в ъгъла, но Дерек веднага прибегна до клинч и издържа на атаките до края. 

Рунд №6 

Чисора се опита да е по-активен в този рунд, но не удари нито един път в главата своя опонент. Фюри реши да си вземе кратка "почивка" и не беше толкова активен, но отново взе рунда с куп ъперкъти. 

Рунд №7

Чисора подходи лукаво в този рунд, като влезе няколко пъти в клинч и удряше Фюри непозволено в главата. Това поизнерви Циганския крал, който бързо си върна предимството с няколко прави удари. 

Рунд №8 

След слабия за стандартите на Фюри рунд №7, следващата част беше по-активна от шампиона. Той отначало започна акции в главата на Чисора, като вкара няколко серии от по 2-3 удара - Дел Бой обаче остана на крака. Дерек отвърна с няколко ъперкъта в тялото на Фюри, който отвърна с прави в главата на опонента - най-добрата размяна в мача до момента. Минута и 30 преди края Фюри вдигна темпото и натика Чисора в ъгъла, но Дерек отново оцеля. След дясно кроше Чисора се залюля, но гонгът удари и мачът продължи. 

Рунд №9 

С клинч след клинч Чисора се опита да вземе глътка въздух срещу опонента си, като Фюри изглеждаше няма проблем с този начин на развой на рунда. Той, разбира се, беше по-активен, нанасяйки нова порция прави удари и крошета. 

Рунд №10 

Чисора едва стана от стола, като съдията обмисляше прекратяване на срещата заради канонадата на Фюри, която затвори почти изцяло дясното око на Дел Бой. В края на рунда съдията видя достатъчно и прекрати срещата с технически нокаут. 

ПРЕДИ БИТКАТА ФЮРИ - ЧИСОРА

Един от двамата световни шампиони по бокс в тежка категория Тайсън Фюри излиза тази вечер да защити шампионския си пояс на Световния боксов съвет (WBC) срещу добре познато име - Дерек Чисора. Фюри и Чисора вече са се изправяли два пъти един срещу друг в официален двубой на ринга - през 2011-а и през 2014-а, като и двата пъти победата е за Циганския крал.

Чисора стигна до мач с Фюри след победа над Пулев

Опитният Чисора успя да стигне до мач за световната титла, след като прекъсна серия от три поредни загуби, побеждавайки най-добрия българин при професионалистите Кубрат Пулев. Чисора победи Пулев през лятото на 2022-ра в много равностойна 12-рундова битка, която завърши с разделено съдийско решение в полза на британеца.

Чисора с една победа повече от Фюри на ринга

Успехът срещу Пулев донесе на Чисора 33-та победа на профи ринга, но британецът има и цели 12 загуби. Победите на Тайсън Фюри пък са с една по-малко - 32, но Циганския крал все още няма загуба. Той е постигнал 23 от победите си с нокаут, като има и едно равенство - в първата си битка срещу Дионтей Уайлдър. Фюри спечели шампионския пояс на WBC тъкмо срещу Уайлдър, а след това го защити и срещу американеца, и срещу Дилиън Уайт.

Фюри се размина с мачове срещу Усик и Джошуа

Желанието на Тайсън Фюри бе да се изправи срещу носителя на останалите шампионски пояси при най-тежките Олександър Усик, но украинецът отказа да се боксира срещу него толкова скоро, колкото му се искаше на Циганския крал. След това Фюри предложи да се боксира срещу Антъни Джошуа, но преговорите между двата лагера пропаднаха, въпреки че и двете страни имаха желанието да проведат битката.

След Чисора: Пулев бе следващият в списъка на Фюри

В крайна сметка Тайсън Фюри се спря на мач срещу Чисора, който познава отлично. От щаба на Фюри признаха, че ако Дерек Чисора бе отказал битката, то следващият в списъка на Циганския крал е бил Кубрат Пулев. Кобрата не се е изправял срещу Фюри в кариерата си, но има две битки за световна титла в дивизията - и двете загубени (срещу Владимир Кличко и Антъни Джошуа).

ОЩЕ ЗА МАЧА ФЮРИ - ЧИСОРА

Какво показа кантарът преди Фюри - Чисора

Усик каза "да" на Фюри - чака отговор!

6 седмици без секс: тайната за успех на Тайсън Фюри!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички