Кубрат Пулев се разминал на косъм от двубой с Тайсън Фюри


Кубрат Пулев се разминал на косъм от двубой с Тайсън Фюри
Снимка: GettyImages

4527 0

По време на пресконференцията между Тайсън Фюри и Дерек Чисора, за предстоящия им сблъсък на трети декември тази година, стана ясно, че родният боксьор - Кубрат Пулев, е влизал в сметките на Циганския крал за евентуален противник. 

Списъкът на Фюри

Босковият промоутър Франк Уорън започна пресконференцията, в която изреди 10 имена, срещу които Циганския крал е имал намерение да се изправи в следващия си мач. Уорън изреди имена като Олександър Усик, Антъни Джошуа, Дионтей Уайлдър, стигайки до девето място - Дерек Чисора, а веднага след него се нарежда Кубрат Пулев. 

Неотдавна се говореше много, че Кобрата може наистина да се превърне в следващия опонент на Фюри, но по всичко личи, че Дел Бой е взел превес в списъка на Циганския крал.

Ето как е изглеждал списъкът: 1. Олександър Усик; 2. Антъни Джошуа; 3. Дионтей Уайлдър; 4. Анди Руис; 5. Дилиън Уайт; 6. Джо Джойс; 7. Луис Ортис; 8. Джоузеф Паркър; 9. Дерек Чисора; 10. КУБРАТ ПУЛЕВ.

 

 

Резервата Пулев

Изглежда, че загубата на най-добрия ни български боксьор от Дерек Чисора през юли не е навредила чак толкова на реномето му. Мнозина считаха, че Кобрата няма и да "помирише" още една битка за световна титла, но ето че по един или друг начин българинът е влизал в сметките на Тайсън Фюри.

Можем само да си представим колко много би значело за българския спорт Кубрат Пулев да се изправи срещу Циганския крал, който е световноизвестно лице в много държави по света.

Има ли реален шанс Кобрата за още един мач за световна титла?

Защо пък да не се случи това? Като се има предвид, че Фюри избра Дел Бой, чийто боксов рекорд е в пъти по-лош от този на Кубрат. Мнозина вярват, че Пулев просто трябва да "избухне" на ринга с важна победа, за да получи този заветен шанс и да успее от третия път.

Сега обаче Кубрат мисли за следващото си предизвикателство, срещу което ще се изправи цели два пъти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички