Сергей Ковальов: От мияч на коли до световен шампион


Сергей Ковальов: От мияч на коли до световен шампион
Снимка: FITE.TV

3823 0

Двамата ни най-добри боксьори при професионалистите - Кубрат и Тервел Пулеви, се подготвят за предстоящите си мачове на боксовата галавечер в Калифорния този уикенд. По-малкият от братята - Тервел, ще се бие в главното събитие за вечерта срещу бившия световен шампион Сергей Ковальов, докато Кобрата ще премери сили с американеца Джери Форест.

Боксьорът Тервел Пулев определено ще се изправи срещу корав опонент, който предизвиква уважение заради постиженията си в кариерата. Руснакът Сергей Ковальов  е носител на пет световни титли в периода 2013 до 2019 г. Извървеният път до ринга обаче е съпътстван от перипетии датиращи още от ранното му детство.

39-годишният боец е роден в град Копейск на 2 април 1983 година. Той е отгледан в крайна бедност, която обаче не го спира да се насочи към спортта. Първоначално започва да тренира хокей на лед, но не се задържа дълго в зимния спорт.

Първите стъпки в бокса

Когато е на 11 години през 1994 г. вдъхновено започва да гради кариера в бокса, след като негов приятел го подтиква към това. Руснакът е вдъхновен от плакатите на актьора Жан-Клод Ван Дам залепени по стените на стаята му. Неистово желае да участва в решителни битки. Не след дълго не спира да прекарва повече време във фитнес залата, където иска да придобие основни умения.  През това време се прехранва чрез продажба на вестници, миене на коли и зареждане на автомобили. 

Славните моменти в бокса го предшестват на 25-годишна възраст . Той участва в отбора на Русия на европейско първенство, преди да стане професионалист през 2008 г. с аматьорски рекорд от 195-18. Темпът на развитие е особено впечатляващ, когато в периода 2009-211 Ковальов наказва съперниците си с безмилостни удари. Успехите му го утвърждават като превъзходен боец в света на бокса.

Мрачният момент в кариерата му

През 2011 година един от мачовете му е белязан от трагична ситуация. В онази среща състезателят с технически нокаут надделява над своя сънародник Роман Симаков, който вследствие от тежкия удар изпада в кома след брутална битка от седем рунда. След 72 часа Симаков загива и печалната вест временно рефлектиран на кариерата му. След този мрачен момент Сергей Ковальов се съвзема и записа 13 поредни победи.  

Личният му живот

Руснакът е женен за тинейджърската си любов Наталия Ковальова. Двамата се запознават във фитнес залата, където боецът полага основите на кариерата си в бойния спорт. Той има син и дъщеря. По време на интервюта рядко обсъжда личния си живот и не разкрива факти за семейството си.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какви са абонаментите във FITE.TV за мачовете на Пулеви.

Може да четете в Sportlive.bg всички новини за битките на Кубрат и Тервел Пулеви.

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички