Расистките изцепки на Ковальов през годините


Расистките изцепки на Ковальов през годините
Снимка: FITE.TV

2334 0

Съперникът на Тервел Пулев в САЩ - Сергей Ковальов е разпалвал расистки скандали през годините, след публикации от самия него в социалните мрежи. И двете свързани с чернокожи боксьори. 

През 2015 година руснакът публикува снимка в Туитър на дете, на чиято тениска е изобразена горила с боксови ръкавици. Към фотоса е написано: " Адонис изглежда страхотно!!!!"

Това е насочено към Адонис Стивънсон, който по това време се смята за един от най-сигурните му съперници. По-късно Ковалев изтри туита, след като Стивънсон отговори, наричайки публикацията: "Удар под пояса".

След това през 2018 руснакът отново сподели в Туитър карикатура, която го изобразява да води разговори с Андре Уорд, движейки се около расови епитети. 

Случката се разиграва точно преди реванша между двамата боксьори, а Ковальов дори избухва и вдига скандал на журналисти питали го относно случката: "Опитват се да ми разбият ума; извади ме от фокуса ми. Искам да му разбия лицето, да го накажа за всичко, което каза. Той е като клоун, направи цирк за феновете на бокса."

Сергей се опитва да се защити, като дори споделя, че е обучен от Джон Дейвид Джаксън, а също и от Дон Търнър, които са афроамериканци. 

Жан Паскал, когото Ковалев спря два пъти, също веднъж го обвини, че е расист.

Екипът на Ковалев няколко пъти се е преструвал за невежество от страна на боксцора и на моменти е обвинявал, както езиковата бариера, така и културата в Русия.

*Всички новини преди и по време на боксовите срещи на Кубрат и Тервел Пулеви в САЩ можете да следите в SportLive.bg (последвайте линка)

Вижте още: Стъпка по стъпка - регистрация и абонамент за мачовете на Кубрат Пулев и Тервел Пулев

РЕГИСТРИРАЙ СЕ И ГЛЕДАЙ КУБРАТ И ТЕРВЕЛ ПУЛЕВИ ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички