Допинг скандалът около Сергей Ковальов, който нанесе тежък удар по кариерата му


Допинг скандалът около Сергей Ковальов, който нанесе тежък удар по кариерата му
Снимка: Getty Images

2251 0

Братята Кубрат и Тервел Пулеви се готвят за предстоящата си боксова галавечер в Калифорния този уикенд, когато двамата отново ще се качат на един и същ ринг, но в различни роли. Този път по-малкият брат Тервел ще бъде атракцията на вечерта, като ще премери сили с бившия световен шампион Сергей Ковальов, а Кобрата ще се бие с американеца Джери Форест.

Опонентът на Тервел Пулев Сергей Ковальов е респектираща фигура, която не е за подценяване. Руският боксьор има множество световни титли в "лека тежка" категория, включително отличия на WBA и IBF в периода 2014 до 2016 г, както и три титли на WBO между 2013 и 2019 г.

Успехите му обаче претърпяха жесток удар, след като в началото на 2021 г. 39-годишният състезател беше уличен в употреба на допинг, тъй като даде положителна проба за синтетичен тестостерон.

Последиците, породени от непозволените му действия, не закъсняха. Двубоят тогава на 30-и януари с Бектемир Кулизиев беше отменен. За онзи период руснакът загуби четири от последните си осем битки от 2016г. В професионалната си кариерата досега Ковальов има 34 победи, 4 поражения и 1 равенство. 

Поради тази причина Тервел Пулев взе изключително важно решение за предстоящия сблъсък. Българинът поиска допинг контрол за трикратния световен шампион. В договора за срещата не е разписано, че е необходима проверка за забранени вещества. Пулев се подложи на тест, след посещение на член на Спортната Атлетическата комисия на Калифорния.

Мачът между двамата е на 15 май(14-и май в САЩ) и ще се проведе в ранните часове на неделния ден.

Цялата информация около мачовете на братя Пулеви следете в Sportlive.bg 

ВИЖТЕ ОЩЕСтъпка по стъпка - ето как можете да гледате Кубрат и Тервел Пулеви в САЩ

ВИЖТЕ ОЩЕЩе излъчи ли БГ телевизия мачовете на Кубрат и Тервел Пулеви

РЕГИСТРИРАЙ СЕ И ГЛЕДАЙ КУБРАТ И ТЕРВЕЛ ПУЛЕВИ ТУК

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички