Колко калории на ден приемат Кубрат Пулев и Тервел Пулев в САЩ и каква храна включва менюто им?


Колко калории на ден приемат Кубрат Пулев и Тервел Пулев в САЩ и каква храна включва менюто им?
Снимка: LAP.bg

3157 0

Броени дни преди битките на Кубрат и Тервел Пулеви в Съединените американски щати, техният диетолог - Робърт Исайъс, разкри интересни подробности пред "БТВ" за режима, който спазват двамата братя, за да бъдат във възможно най-добра форма.

"Двамата ядат едно и също, но в различни количества. Ясно е защо - Кубрат е по-едрият от двамата. Въглехидратите идват от плодове - ягоди, боровинки, грозде. Следват яйчени рулца, зеле, моркови, печена пуйка. Прясно изстискани фрешове, междинни и основни хранения", разкрива Исайъс и допълва, че Кобрата приема между 4 000 и 4 500 калории дневно!

"Работим върху неговата експлозивност, силата на удара, хидратирането. Необходим му е много сън. Колкото по-голямо е тялото на един спортист, толкова повече му отнема да се възстанови", добави нутриционистът по повод работата с по-големия брат Кубрат, а от следващите му думи става ясно и защо по-малкият Тервел приема два пъти по-малко калории:

"До средата на април приемаше по 3600 калории, после по 3000, а две седмици преди мача - само по 2000. Това се налага, за да влезе в категорията си. Намалихме драстично и натоварванията, за да не се изтощи организмът му".

В коментар пред изданието, Тервел разкрива на шега, че Кубрат не е особено стриктен в пазенето на режим: "В полунощ брат ми става и отваря хладилника като обезумял". Кобрата обаче уточнява: "Така е, но ям само българско кисело мляко".

*В нощта на 14 срещу 15 май, Кубрат и Тервел Пулеви ще излязат на ринга срещу Джери Форест и Сергей Ковальов, съответно. Още новини и информация около галавечерта в САЩ можете да четете в SPORTLIVE.BG! (последвайте линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички