Утеха за Кобрата: Комисията отсъди в негова полза срещу Дину

Макар да загуби първата си битка пред Атлетическата комисия на Калифорния, Кубрат Пулев завоюва победа във втората, а именно - срещу жалбата на екипа на Богдан Дину победата на българина срещу румънеца в Коста Меса да бъде анулирана. Комисията не видя основание за това и успехът, дошъл не съвсем лесно за Кобрата, остана във визитката му.

Румънецът настояваше, че е бил нокаутиран след серия нечисти удари от страна на Пулев. Той искаше мачът да бъде анулиран. Комисията не видя основание за това, тъй като анулиране можеше да има само в 3 случая, които според тях не са били валидни в мача Пулев - Дину.

Екипът на Дину пожела нов бой с Кобрата, но в София, имат съперник и за Тервел

От екипа на румънския боксьор Богдан Дину са уверени, че днес искът им за анулиране резултата от мача срещу Кубрат Пулев ще бъде уважен от Калифо...

Случаите са:

1. Ако умишлен непозволен удар причини толкова тежка травма на потърпевшия боксьор, че той не може да продължи мача.

2. Ако умишлен непозволен удар причини травма на потърпевшия боксьор, но мачът продължи, то нанеслият удара състезател е лишен от две точки от актива си в този мач.

3. Ако умишлен непозволен удар причини травма на потърпевшия боксьор, но мачът продължи и всичко се е случило след 4-ия рунд, потърпевшият боксьор ще спечели с технически нокаут, ако до момента е водил в резултата.

Кобрата обаче получи наказание по иска на Джени Суши срещу него. То не изглежда особено тежко. Вижте какво е в този материал.

Още по темата

Please select answer!