Утеха за Кобрата: Комисията отсъди в негова полза срещу Дину


Утеха за Кобрата: Комисията отсъди в негова полза срещу Дину

1345 0

Макар да загуби първата си битка пред Атлетическата комисия на Калифорния, Кубрат Пулев завоюва победа във втората, а именно - срещу жалбата на екипа на Богдан Дину победата на българина срещу румънеца в Коста Меса да бъде анулирана. Комисията не видя основание за това и успехът, дошъл не съвсем лесно за Кобрата, остана във визитката му.

Румънецът настояваше, че е бил нокаутиран след серия нечисти удари от страна на Пулев. Той искаше мачът да бъде анулиран. Комисията не видя основание за това, тъй като анулиране можеше да има само в 3 случая, които според тях не са били валидни в мача Пулев - Дину.

Случаите са:

1. Ако умишлен непозволен удар причини толкова тежка травма на потърпевшия боксьор, че той не може да продължи мача.

2. Ако умишлен непозволен удар причини травма на потърпевшия боксьор, но мачът продължи, то нанеслият удара състезател е лишен от две точки от актива си в този мач.

3. Ако умишлен непозволен удар причини травма на потърпевшия боксьор, но мачът продължи и всичко се е случило след 4-ия рунд, потърпевшият боксьор ще спечели с технически нокаут, ако до момента е водил в резултата.

Кобрата обаче получи наказание по иска на Джени Суши срещу него. То не изглежда особено тежко. Вижте какво е в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Парите и спортът


Смешните суми, които клубовете плащали на звездите в зората на футбола

Доходите на футболистите от найй-висока класа в наши дни възлизат на десетки милиони евро. За своята кариера...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама