Кои страни натиснаха, за да се стигне до отмяна на Олимпиадата?


Кои страни натиснаха, за да се стигне до отмяна на Олимпиадата?
Снимка: Getty Images/Guliver

2362 0

След като пандемията от коронавирус доведе до отлагането на най-големия национален турнир в Европа - Евро 2020, и този в Южна Америка - Копа Америка 2020, днес стана ясно, че и най-голямото спортно състезание в света - Олимпийските игри, се отлагат. Въпреки че МОк и страната-организатор - Япония, се дърпаха за решението, те накрая склониха, за да не застрашат здравето на спортистите, а и за да могат те да се подготвят пълноценно за надпреварата.

МОК взе съдбоносното решение, след като няколко големи страни му оказаха сериозен натиск това да се случи. Сред държавите, които поискаха отлагането на форума, са Франция, Испания, Норвегия, Словения, Сърбия и Хърватия от Европа. А също и Бразилия, Колумбия, САЩ, Нова Зеландия, Канада и Австралия.

Канада и Австралия дори обявиха, че ако Олимпиадата в Токио не се отложи, те няма да пуснат спортистите си да участват. Надпреварата трябваше да се проведе между 24 юли и 9 август. А какви ще са най-сериозните последици от отмяната на Игрите вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички