Олимпийските игри са били отменяни, но никога отлагани


Олимпийските игри са били отменяни, но никога отлагани
Снимка: Getty Images/Guliver

4096 0

След дълго колебание и отлагане , то от МОК бе взето решение Олимпийските игри в Токио да са следващата година, а не това това лято. МОК бе под огромен натиск в последните дни да отложи Игрите, насрочени за 24 юли-9 август, като 1.7 млрд. души са по домовете си в опит да спрат разпространението на коронавируса. Редица страни призоваха те да бъдат отложени, а Канада и Австралия директно заявиха, че няма да изпратят отборите си.

В своята 124-годишна модерна история Олимпийските игри никога не са били отлагани, въпреки че бяха отменяни на три пъти – през 1916, 1940 и 1944 по време на двете Световни войни. Конфликтите, по време на Студената война, повлияха на Игрите в Москва през 1980 и Лос Анджелис четири години по-късно. Параолимпийските игри също бяха отложени.

Очаква се Игрите в Токио, които ще останат Токио 2020, да се проведат през лятото на 2021. Първоначално министър-председателят на Япония Шиндзо Абе заяви, че официално е отправил искане за отлагане на Олимпийските игри, а президентът на МОК Томас Бах е бил на 100% съгласен с предложението и игрите ще се проведат най-късно лятото на 2021 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички