Григор Димитров и още куп тенис звезди пропускат Олимпийските игри в Токио


Григор Димитров и още куп тенис звезди пропускат Олимпийските игри в Токио
Снимка: Guliver/GettyImages

2643 0

Куп световни знаменитости в тениса, сред които и Григор Димитров, ще пропуснат Олимпийските игри в Токио през това лято. По-рано днес стана ясно, че Канада и Австралия отказват участие на предстоящите Игри, а това означава, че австралийските тенис звезди Ашли Барти и Ник Кирьос също няма да се подвизават на кортовете в Токио.

Техните сънародници Алекс де Минор и Джон Милман също пропускат надпреварата. От състава на Канада пък се отличават имената на актуалната шампионка на US Open Бианка Андрееску, Феликс Оже-Алиасим, Денис Шаповалов и Васек Поспишил.

Испанското издание Marca посочва още две имена на световни знаменитости, които няма да вземат участие на Игрите в Токио. Това са Григор Димитров и Доминик Тийм. Надпреварата в Токио е насрочена за датите 24 юли - 9 август. Само преди три дни стана ясно, че в края на юли българският тенисист ще дебютира на турнир в САЩ, което подсказва, че Токио 2020 вече не влиза в плановете на Григор.

Междувременно Гришо посочи личностите, които са му повлияли най-благоприятно на кариерата му (повече по темата вижте в тозио материал на SportLive).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички