Само в SportLive! Георги Дерменджиев похвали Петев и отсече: Мачовете на високо ниво у нас се броят на пръстите


Само в SportLive! Георги Дерменджиев похвали Петев и отсече: Мачовете на високо ниво у нас се броят на пръстите
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

3049 0

Лудогорец триумфира с 12-та поредна шампионска титла на България. Разградчани водеха ожесточена битка с ЦСКА за трона до последния миг, но „орлите“ не позволиха да бъдат детронирани и продължиха с тоталната си хегемония у нас, като през изминалия сезон не направиха и дубъл, печелейки и Купата на страната.

SportLive.bg потърси за интервю бившия треньор на Лудогорец Георги Дерменджиев. Опитният специалист изигра ключова роля за изграждането на доминиращата роля на Лудогорец, като в продължение на години работеше в екип с Ивайло Петев. 68-годишният пловдивчанин е и вторият треньор, класирал роден клуб в групите на Шампионска лига. Той анализира случилото се през изминалия шампионат в Първа лига.

Ето какво заяви Дерменджиев пред медията ни:

-Г-н Дерменджиев, заслужено ли Лудогорец отново триумфира с титлата, след като ЦСКА не успя на детронира разградчани?

- Щом е станал шампион, значи е заслужено.

-Този път обаче имаше драма наистина буквално до последните секунди на шампионата…

- От доста години не е имало такова оспорвано първенство. Визирам между първите два отбора. До последния мач не се знаеше кой ще стане шампион. В крайна сметка се видя кой спечели титлата.

-Работил сте в продължение на години в екип с Ивайло Петев. Успя ли той да вдигне на крака Лудогорец, след като отборът лъкатушеше сериозно през сезона, особено преди неговото завръщане в Разград?

- Отборът стана малко по-сигурен в действията си при него. Петев има съществен принос за случилото се и успеха на Лудогорец.

- Ръководството на ЦСКА обяви, че много странични фактори са допринесли за 12-ия пореден триумф с титлата на Лудогорец. Как ще коментирате твърденията им?

- Аз гледам като страничен наблюдател и виждам крайния резултат. Оттам-нататък няма как да коментирам нещо, за което нямам представа.

-Ще продължи ли доминацията на разградчани и през следващия сезон или ЦСКА, а защо не и Левски или ЦСКА 1948 ще успеят да сложат край?

- Сега футболистите са в почивка. Ще се види първо кой отбор каква селекция ще направи. Това най-вероятно ще загатне как ще протече надпреварата през следващия сезон.

Ние като фенове ще се радваме, ако има такава конкуренция и отново до последния мач да не се знае кой ще стане шампион и как ще се разпределят местата до четвъртото. Хубаво е и заради феновете, за да има напрежение до края.

Аз лично искам да се вдигне нивото на българския футбол.

-През изминалата кампания забеляза ли се поне лек възход в нивото на футбола по родните терени?

- Аз не съм го забелязал. Конкуренция има, но мачовете, които бяха на високо ниво, се броят на пръсти.

-Какво е мнението Ви за феърплея по време на първенството?

- Всеки мисли по някакъв начин. Феновете на ЦСКА мислят по един начин, а тези на Левски по друг начин, а на Лудогорец по съвсем друг начин, примерно. В крайна сметка си има класиране.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Бивш национален селекционер за класиране на Евро 2024: Нереалистична цел, не може така!

ВИЖТЕ ОЩЕ: Дерменджиев каза пред SL трябва ли да бъде уволнен Кръстаич

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички