Само в SportLive! Георги Дерменджиев отсече приключи ли битката за титлата и се възхити: Това отдавна не се е случвало в България!


Само в SportLive! Георги Дерменджиев отсече приключи ли битката за титлата и се възхити: Това отдавна не се е случвало в България!
Снимка: Getty Images/Guliver

5595 0

Лудогорец спечели голямото дерби срещу ЦСКА на стадион „Българска армия“. Разградчани излязоха с едни гърди напред пред армейците в битката за шампионската титла през този сезон.

SportLive.bg потърси за интервю бившия треньор на „орлите“ Георги Дерменджиев. Опитният специалист изигра ключова роля за изграждането на доминиращата роля на Лудогорец. 68-годишният пловдивчанин е и вторият треньор, класирал роден клуб в групите на Шампионска лига. Той коментира представянето на отборите в сблъсъка на „Армията“, както и развитието на битката между двата тима за титлата.

Ето какво сподели пред медията ни Дерменджиев: 

-Г-н Дерменджиев, как видяхте през вашите очи ключовото дерби между ЦСКА и Лудогорец, спечелено от разградчани с 1:0 на стадион „Българска армия“?

-Мачът вече е приключил и можем да говорим свободно и спокойно за него. Двубоят беше повече плод на напрежение, без кой знае какви футболни достойнства. Най-важното беше крайният резултат. Видяхме, че Лудогорец с един голов удар спечели сблъсъка. Този вид мачове се наричат шампионски.

-Хегемонът в родния футбол победи с единствения си удар. Все пак с оглед на представянето на отборите може ли да се каже, че някой от двата тима е заслужавал повече да вземе трите точки, пренебрегвайки крайния резултат, който се получи?

- При вече завършил мач няма значение как се е развивал и кой какви положения е пропуснал. Футболът се играе на голове и крайният резултат е най-важен.

-Според Вас продължителното прекъсване на двубоя разконцентрира ли ЦСКА, защото те бяха с най-добрата защита у нас, а почти веднага след подновяването на играта допуснаха гол след статично положение?

- Такива прекъсвания въздействат върху концентрацията и изобщо върху темпото на играта. Трябва да се започне пак отначало. Спирането за по-продължително време не е специфично за играчите. Поради тази причина аз мисля, че влияе.

Принципно подобни спирания влияят върху качеството на играта.

-Какво е мнението Ви за самата атмосфера по трибуните по време на двубоя?

- Лично аз съм много доволен, стадион „Българска армия“ беше пълен. Феновете, които си обичат отбора, присъстваха на трибуните, за да могат да подкрепят тима си. Те показаха своята воля и подкрепа. Феновете на ЦСКА ясно демонстрираха желанието си отборът им да бъде първи.

Това е много добре, защото предния ден и в Пловдив видяхме пълен стадион, което отдавна не се е случвало в България – два пълни стадиона в два поредни дни. Трябва да отбележим, че при това стана на мачове от вътрешното ни първенство.

Адмирации и за Ботев Пловдив и феновете им също и за факта, че градът и клубът се сдобиха с такова съоръжение. Привържениците изчакаха дълги години, за да се върнат отново на този стадион. Мога само да поздравя феновете.

-Предреши ли се шампионът след този успех на Лудогорец?

- За мен генерално още не е предрешено, но временно Лудогорец зае мястото на върха. Има още две срещи от редовния сезон, а след има още 5 мача в плейофната фаза срещу отборите от първата шестица. Предполага се на базата на класирането, че са по-добрите отбори. Съществуват различни възможности в тези двубои и всичко може да се получи.Всичко обаче зависи от двата отбора – Лудогорец и ЦСКА.

-Значи Вие все пак не изключвате ЦСКА да триумфира с титлата?

- Ние предполагаме. Самото първенство ще се покаже какво ще се случи.

- Сблъсъкът между двата тима в плейофите е възможно да се окаже решителен. Ще има ли значение според Вас къде ще се проведе този „шампионски мач“?

- Вече почти се знае, че ще бъде в Разград. Едва ли ще стане изненада в оставащите два кръга от редовния сезон. С оглед на сегашното класиране се очертава Лудогорец да е домакин.

Едва ли фактът, че мачът вероятно ще е в Разград ще има някакво значение. За мен лично няма значение къде ще се проведе. Вярно е, че феновете подкрепят и дават стимул на отбора си.

Смятам, че Лудогорец е рутиниран в това отношение, защото те изиграха доста международни мачове пред пълни стадиони. И двубоят на „Армията“ също показа, че не се стресират.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL: Бивша „червена“ звезда посочи най-голямата грешка на ЦСКА в мача с Лудогорец и отсече: Оптимист съм за титлата

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички