Георги Дерменджиев пред SportLive за евентуална смяна на Кръстаич: Идеите не може да се сменят постоянно


Георги Дерменджиев пред SportLive за евентуална смяна на Кръстаич: Идеите не може да се сменят постоянно
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3689 0

Бившият селекционер на националния отбор на България Георги Дерменджиев коментира пред SportLive.bg спекулациите, че настоящият предводител на „лъвовете“ Младен Кръстаич ще бъде сменен при провал в предстоящите 2 евроквалификации срещу Литва и Сърбия.

Опитният специалист е на мнение, че трябва да се продължи линията на подмладяване на тима на „трикольорите“, подета от сърбина. Той смята, че няма да се промени нищо, ако Кръстаич бъде уволнен.

Ето какво сподели Дерменджиев пред медията ни:

 -Г-н Дерменджиев, вече се спекулира, че Кръстаич може да бъде уволнен при провал на „трикльорите“ в предстоящите  2 срещи. Какво е Вашето мнение?

- Аз лично нямам представа колко е достоверна тази информация или просто витае в пространството. В крайна сметка една смяна на треньора до какво ще доведе? Това са пак същите играчи? Какво се получи, ще бъдат взети други …?

Щом е поета някаква идея, трябва тя да бъде докарана до край. След като искаме такова подмладяване на играчите, ще трябва да се удържи. Нужно да изчакаме тези момчета да узреят и да покажат възможностите си. Разбира се, след като придобият определена рутина.

Не виждам какво ще се случи, след като бъде сменен треньора.

-От думите Ви разбирам, че е по-добре да се даде шанс на Кръстаич да доразвие тази идея за подмладяване на отбора…

- Бих казал, че да. Ние не може да сменяме идеите постоянно. Не може примерно 6 месеца подмладяваме, а след това в другите 6 месеца няма да подмладяваме, а след това пак обратно. Не трябва да се налива от пусто в празно.

-Какъв е призивът Ви към българските фенове, които мечтаят да видят представителния отбор на родината ни на голям форум?

- Вярно е искаме да видим отново онова, което е било през 1994 година. Но оттогава досега нямаме подобно постижение. Да се надяваме, че в бъдеще отново талантите в българския футбол ще радват феновете с такива класирания.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Бивш национален селекционер за класиране на Евро 2024: Нереалистична цел, не може така!

ОЧАКВАЙТЕ И ТРЕТА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ГЕОРГИ ДЕРМЕНДЖИЕВ ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички