Първо в SportLive! Ботев Пловдив иска ас на Левски


Първо в SportLive! Ботев Пловдив иска ас на Левски
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

35249 0

Ботев Пловдив иска да привлече футболист на Левски. Става въпрос за защитника Кристиан Димитров, научи SportLive.bg.

26-годишният централен бранител, който достигна и до националния отбор на България, направи първите си стъпки в професионалния футбол именно с екипа на „канарчетата“. Пловдивският клуб го продаде на хърватския гранд Хайдук Сплит през февруари 2020 година. Още в края на 2022 година „жълто-черните“ искаха да си върнат своя кадър, но тогава Димитров предпочете офертата на Левски.

По наша информация вече са проведени първоначални разговори по линия на желаното от Ботев Пловдив завръщане на снажния защитник. Към момента нещата са в застой и заради промените, които бяха извършени и в двата клуба.

И на стадион „Христо Ботев“, и на „Герена“ се стигна до треньорски рокади. Станислав Генчев пое Ботев Пловдив, а от днес и Левски има нов наставник в лицето на Николай Костов. Според информацията ни, опипването на почвата около евентуалния трансфер на Димитров при „канарчетата“ е започнало още преди официалното назначение на 42-годишния специалист на кормилото на пловдивчани. Според запознати Генчев ще даде "зелена светлина" за последващи действия за опит да се финализира сделката.

От друга страна, със сигурност първо ще се изчака мнението и на Костов за наличния състав на Левски и конкретно дали Кристиан ще влиза в сметките му за следващия сезон, посочват източниците ни. Любопитното е, че Димитров направи официалния си дебют за Ботев Пловдив през 2016 година именно под ръководството на Николай Костов. Поради тази причина 59-годишният специалист е отлично запознат с качествата на 26-годишния защитник.

Роля ще изиграе и евентуална продажба на Хосе Кордоба или някой друг от централните защитници в чужбина. „Сините“ няма да искат да се отвори пробойна в тази зона, особено ако осъществят изходящ трансфер на панамеца. Най-важно обаче ще е дали Костов планира да разчита на Димитров за в бъдеще.

Кристиан подписа договор с Левски на 30 декември 2022 год. Той се обвърза със „сините“ за 18 месеца. През пролетта Димитров по-често оставаше на резервната скамейка. В последните няколко мача през сезона обаче временният треньор Елин Топузаков залагаше на него като титуляр, включително и в баража за участие в Лигата на конференциите срещу Арда Кърджали, в който той изигра пълни 90 минути.

В Ботев Пловдив се надяват във възможно най-кратки срокове да се изясни ситуацията около Димитров. На „Колежа“ изпитват остра нужда от качествен централен защитник като него, след като се разделиха с капитана си Виктор Генев, който беше досегашният стълб в отбраната на тима. До голяма степен успешното финализиране на завръщането на Кристиан при „канарчетата“ ще зависи и от личното желание на футболиста.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL!  Херо разкри за оферта и каза какво желае

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички