Георги Дерменджиев каза пред SportLive имаха ли право Лудогорец и ЦСКА да скочат на Кабаков и ВАР и посочи кой ще е шампион


Георги Дерменджиев каза пред SportLive имаха ли право Лудогорец и ЦСКА да скочат на Кабаков и ВАР и посочи кой ще е шампион
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

12256 0

Битката за шампионската титла в България е по-ожесточена от всякога през последното десетилетие. Лудогорец и ЦСКА завършиха 2:2 в Разград и оставиха спора нерешен. Разградчани водят с точка пред „червените“ три кръга преди края.

SportLive.bg потърси бившия треньор на Лудогорец Георги Дерменджиев за коментар и прогноза за изхода на битката за титлата. 68-годишният специалист, който има ключова роля за превръщането на „орлите“ в хегемон у нас, засегна и темата със съдийството по време на дербито на „Хювефарма Арена“, след което и от двата лагера скочиха остро срещу съдията Георги Кабаков и ВАР асистентите.

Ето какво обяви Дерменджиев пред медията ни: 

-Г-н Дерменджиев, битката за шампионската титла между Лудогорец и ЦСКА очевидно ще продължи до края, след като сблъсъкът помежду им в Разград завърши без победител 2:2. Какво е мнението Ви за случилото се на „Хювефарма Арена“.

- По моя преценка се получи наистина дерби. Двата отбора показаха добри умения, но се видяха и слабостите им. Получи се интересен мач за феновете.

- Статуквото от една точка преднина за Лудогорец се запази. Ще успеят ли разградчани да я запазят и да триумфират като шампиони за 12-ти пореден път?

- Има още 3 мача, след които ще се определи шампионът. Хубаво е, че се задържа по подобен начин статуквото и до края няма да е ясно кой ще финишира първи.

- Възникнаха сериозни полемики след двубоя в Разград – и едните, и другите обвиниха съдийството. Вие как видяхте този аспект от срещата и имат ли основание двата отбора за подобни реакции?

- Има си съдии, които свирят мачовете. Ние трябва да уважаваме техните решения. Мачът вече е приключил, а те са отсъдили точно това, което са видели. Поради тази причина ние няма какво да коментираме. Има и ВАР и също се гледаха ситуациите. Така че няма защо да ги обвиняваме съдиите.

- Накъде духа вятърът за шампионската титла според Вас – отново към Разград или този път ЦСКА ще детронира Лудогорец?

- Смятам, че Лудогорец ще запази точката си преднина и пак ще е шампион.

- Как смятате, че ще се разпределят останалите две квоти за евротурнирите и ще успее ли Левски да се пребори за една от тях?

- За момента Левски играят добре и са се устремили към третата позиция. ЦСКА 1948 също искат да финишират на почетната стълбичка. Ще бъде интересно и около разпределянето на местата за Европа.

- Какво се случва около Вас и да очакваме ли скоро отново да седнете на треньорската скамейка?

- Получил съм запитвания от чужбина и ще видим какво ще се случи.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL: Бивш ключов треньор на Лудогорец прогнозира кой ще спечели Купата и отсече: Да не влизаме в руслото на конспираторите

 АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички