Само в SportLive! Емил Велев – Кокала засипа със суперлативи Дерменджиев след боя над Фенербахче: Показа каква е разликата между опитните и младите треньори


Само в SportLive! Емил Велев – Кокала засипа със суперлативи Дерменджиев след боя над Фенербахче: Показа каква е разликата между опитните и младите треньори
Снимка: Lap.bg

23747 0

Лудогорец постигна престижна победа с 2:0 над Фенербахче в двубой от Група „H“ на Лигата на конференциите. Така родният хегемон събра актив от 6 точки на третата позиция, но е с добри шансове да финишира на едно от първите две места, които позволяват продължаване към фазата на елиминациите.

Емил Велев – Кокала, който е последният треньор, извел Левски до шампионската титла у нас, се съгласи да коментира пред SportLive.bg успеха на разградчани над турския гранд. Той сподели мнението си и за шансовете на „орлите“ да прескочат групата. Опитният специалист не пропусна да похвали и 68-годишния Георги Дерменджиев, който пое за трети път Лудогорец, заменяйки 48-годишния Ивайло Петев.

Ето какво анализира Кокала пред медията ни:

- Г-н  Велев, какво е мнението Ви за победата на Лудогорец над Фенербахче в Лигата на конференциите?

- Аз също очаквах Лудогорец да победи Фенербахче. Играха добре. Турският отбор със сигурност не е дошъл в България с идеята да загуби мача. Смятам, че Лудогорец бяха по-мотивирания отбор и заслужено победиха.

- Изненада ли Ви с нещо представянето на някой от двата отбора?

- Не ме изненада, след като Георги Дерменджиев стана отново треньор на Лудогорец. Виждаме каква е разликата между опитните треньори и младите треньори. При Дерменджиев има много опит и той с неговото спокойствие го предава на футболистите. Така те играят на върха на възможностите си.

А не както се взимат много млади треньори  и да се чудиш после защо си го назначил. Не знае за какво става въпрос.

- От думите Ви се разбира, че вече се забелязва  положителна промяна в представянето на разградчани, въпреки че Дерменджиев отскоро пое за трети път кормилото на тима…

- Да, да, веднага се забеляза. Дори при загубата с 1:3 в Истанбул видяхме какво беше отношението на футболистите към самия мач и към самата игра.

- Забелязахте ли някакво подценяване от страна на Фенербахче на двубоя в Разград?

- Не, не вярвам. Те са професионалисти. Във Фенербахче също си правят сметка, защото ако бяха били, щяха да са с 12 точки и си гарантираха класирането.

Не смятам, че е имало някакво подценяваме. Да, играха играчи, които изобщо не са попадали и сред резервите, но няма значение. Те също искат да видят в действие всички футболисти, с които разполагат.

Участват в много турнири. Хубавото е, че можеш да използваш всички налични играчи.

- Ще успее ли Лудогорец да прескочи групите и да участва в елиминациите в турнира според Вас?

- Остана им да играят със словаците от Спартак Търнава и Нордселанд, който ги победи със 7:1 в Дания. Смятам, че могат да вземат спокойно 4 точки от тези два мача.

Мисля, че ще продължат към елиминациите, ако спечелят 4 точки от въпросните двубои. Срещата със словаците е там, но по-важна ще се окаже  тази с датчаните. Бият ли, ще се класират напред.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Легенда с категорична позиция къде трябва да се играе България – Унгария

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Само в SportLive! Емил Спасов: Ивелин Попов ще пробва да си „отмъсти“ ! Левски не е готов за титлата!

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички