Само в SportLive! Емил Спасов: Ивелин Попов ще пробва да си „отмъсти“ ! Левски не е готов за титлата!


Само в SportLive! Емил Спасов: Ивелин Попов ще пробва да си „отмъсти“ !  Левски не е готов за титлата!
Снимка: Снимки: Lap.bg/Колаж: SportLive.bg

4025 0

Левски ще приеме Ботев Пловдив във възлов сблъсък от 17-ия кръг в Първа лига. „Сините“ са в серия от три поредни мача без победа напоследък, докато „канарчетата“ домонстрират прогрес в последните си срещи в шампионата.

Ивелин Попов, който е възпитаник и на школата на Левски, ще се завърне на стадион „Георги Аспарухов“ около 3 месеца, след като напусна клуба. Попето е капитан на „жълто-черните“ и веднага се превърна в движещата сила в отбора на пловдивчани и се очаква именно с него да са свързани най-големите главоболия за столичния гранд по време на битката на „Герена“ в неделя.

Бившият нападател на Левски Емил Спасов се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg преди предстоящия мач между „сините“ и Ботев Пловдив. Шесткратният шампион със столичния гранд сподели мнението си и относно готовността на родния му клуб да се бори за шампионската титла през настоящия сезон.

Ето какво обяви Спасов пред медията ни:

- Г-н Спасов, Левски е в серия от 3 поредни мача без победа, а сега предстои сблъсък с Ботев Пловдив, който напоследък е във възходяща форма. Какви са очакванията Ви за този мач?

- Очаквам труден мач.

- Ще успее ли Левски да се върне на победния път?

- Искрено се надявам. За тази цел обаче някой трябва да вкара гол, да му се не види! Не знам кой ще е този някой.

Мисля, че фугболистите от втора позиция трябва да се нагърбят малко повече, визирам нашата офанзивна халфова линия. Да се опитат, да стрелят повече и да отбележат попадение, тъй като в такава ситуация от изключително значение е играта от втора линия. Хората, които са в тази позиция, е нужно да си оправят мерника, за да пробват да отбележат гол от средна и далечна дистанция.

- Ивелин Попов напусна „сините“ и сега е водещ футболист на Ботев Пловдив. Очаквате ли той да им създаде сериозни главоболия при завръщането си на „Герена“?

- Разбира се, че може. Ивелин Попов е класа в нашия футбол. Дълги години игра и в националния отбор. Единствено възрастовата граница вече не е малка. Той  е на 36 години, което си оказва своето влияние, но както се казва „класата е вечна“ и винаги може да изненада с нещо.

Освен това си мисля, че Попов си тръгна леко обиден от Левски. Сега ще се опита да докаже на родния си клуб, че неправилно не са разчитали много-много на него. Мисля, че той си тръгна, защото не попадаше в сметките на Ники Костов.

Това е работа на треньорите все пак. Така е преценил и така е решил.

- Възможно ли е Попето да си „отмъсти“ именно в тази връзка?

- Вярвам. Вижте, всеки един футболист, когато отиде в друг клуб, времената са такива, че няма сантименти. Той е там. Получава пари от Ботев Пловдив. Нормално е да играе на 100% срещу Левски. Така би трябвало да е и срещу всеки отбор. Това, че е бил в Левски допреди 2 месеца няма никакво значение

- Той ли ще бъде основната заплаха за вратата на Левски или може са откроите и други футболисти на „канарчетата“?

- Аз лично Ботев Пловдив не съм ги гледал. Само дочувам резултати и виждам, че изпуснаха да бият Локомотив в пловдивското дерби. Пропиляха доста положения, вкараха и гол, който им го отмениха заради засада.

Действително през последния месец-месец и половина играят по-добре. Тактически може би се и сработиха, защото бяха доста нови футболисти. Жалкото е, че повечето са чужденци, което не е добре, но в нашата страна напоследък това е често срещано явление.

- Ще успеят ли играчите на Левски да неутрализират Попов, защото той е движещата сила в състава на Ботев Пд?

- Мисля, че няма да е проблем да го неутрализират, ако играят според възможностите си. Не трябва да се съобразяват с другите, а да налагат своя стил на игра, което всъщност го и правят.

Ще подчертая за пореден път, че единственият проблем е липсата на голове. Като цяло отборът не играе лошо, играе прилично, активно и нападателно, но когато не вкарват голове, кел файда от всичко.

- Поредицата от неуспешни мачове отдалечи ли Левски от целта, която все пак беше обявена под някаква форма, а именно преследването на титлата? Смятате ли, че „сините“ продължават да са сериозен конкурент в битката за нея?

- Не мисля, че Левски е готов за титла още от самото начало когато дойде Николай Костов. Няма я скамейката, за да се случи. Липсват условия за постигане на тази цел. Вижда се, че когато ги няма един-двама, отборът става съвсем различен.

Необходимо е да разполагаш с поне двама-трима конкурентоспособни футболисти, които да попълват дупките при наказания, контузии и т.н. В случая няма такива хора, за съжаление. Много ни е къса скамейката, доста юноши са там. Това определено не е добре.

Не може да търсим титла! Каква титла? Виждате ЦСКА с какво разполага, както и Лудогорец с колко и какви футболисти разполага. Жалкото е, че и при тях чужденците са твърде много. Те обаче имат възможности и го правят. Други ще кажат дали е положително или не. Лично за мен не е.

За разлика от тях, Левски разчита на доста собствени кадри. Разбира се, има чужденци, но те са доста класни. Лошото е, че някои от тях са контузени.

- Каква трябва да бъде реалната цел на Левски – класиране за Европа ли?

- Аз мисля, че целта трябва да е класиране в тройката, ако могат да го постигнат и завоюване на квота за участие в Лигата на конференциите. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Шесткратен шампион с Левски защити Костов, посочи най-големия проблем и избухна: Говорят глупости!

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички