Само в SportLive.bg! Емил Велев –Кокала засипа със суперлативи Черно море и отсече: Илиев трябва да води България! Време е Ники Михайлов да пази за Левски


Само в SportLive.bg! Емил Велев –Кокала засипа със суперлативи Черно море и отсече: Илиев трябва да води България! Време е Ники Михайлов да пази за Левски
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

8352 0

В неделя предстои сблъсък между Левски и Черно море. „Сините“ приемат отлично представящия се отбор на варненци, който не познава вкуса на поражението от началото на сезона и заслужено заема второто място в класирането.

Столичният гранд заяви претенции да се бори дори за шампионската титла през тази сезон. Хората на Николай Костов обаче загубиха от Лудогорец с 0:1 на „Герена“, а след това направиха 1:1 с ЦСКА във Вечното дерби, преди да дойде време и за третия ключов тест за амбициите им.

Бившият футболист и треньор на Левски – Емил Велев – Кокала, се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg относно предстоящата битка на „сините“ с Черно море, който е непобеден в 13 поредни двубоя от старта на първенството в Първа лига.  61-годишният специалист изрази подкрепата си за кандидатурата на наставника на варненци Илиан Илиев за нов селекционер на националния отбор на България, като не спести и суперлативите си по адрес на „моряците“. Кокала, който е последният треньор, извел Левски до шампионската титла, призова да бъде даден шанс на Николай Михайлов отново да застане под рамката за „сините“.

Ето какво сподели Велев пред медията ни:

- Г-н Велев, какви са очакванията Ви към предстоящия сблъсък на Левски с отлично представящия се отбор на Черно море?

- Очакванията са за тежък мач. Амбициите на Черно море са високи през този сезон и са подплатени с демонстриране на много качествен футбол от тяхна страна.

Аз още преди 2-3 години казах, че Илиан Илиев трябва да е треньор на националния отбор на България. Виждаме, че от доста години той е най-стабилният треньор на клубно ниво в нашата професия. Според мен би трябвало да му се даде шанс да води с чест отбора на България.

Мисля, че никой няма да е против това да се случи. Ще доведе само до позитиви.

- На практика Вие подкрепяте кандидатурата на Илиан Илиев за нов селекционер на България.

- Да, естествено. Правил съм го и преди 2-3 години, както вече споменах.

- Неговият отбор е без загуба от началото на сезона. Ще успее ли Левски да сложи край на тази историческа серия от 13 поредни срещи на Черно море според Вас?

- Според мен на „Герена“ се играе доста тежко. Цялото ръководство на Черно море и футболистите знаят, че няма да им е леко в този мач, но смятам, че ще вземат предвид силното нападение на Левски и ще предприемат мерки. Варненци разполагат с нужните изпълнители в защита и да спрат до някаква степен набезите на Уелтън и на другите нападатели, които ще играят в двубоя.

- Това означава ли, че бразилските бързаци в състава на Левски ще срещнат сериозни трудности срещу стабилната отбрана на „моряците“?

- Да, очаквам да е точно така.  От началото на сезона наблюдавам играта на Черно море. Играят много стабилно в защита. Напред и в средата на терена разполагат с добри импровизатори. Заслужено на това място, което са в момента.

Най-силното в отбора на Черно море е колективът. Играят задружно, агресивно и пределно мотивирано. Това предопределя един отбор да е на по-високо ниво от средното.

- Каква е прогнозата Ви мача в неделя?

- Прогноза за мача не бих дал. Желанието ми е Левски да победи, след като ръководството на клуба е определило като цел гонене на шампионската титла. За постигането на тази задача е задължително да се спечели срещата с Черно море.

Пак обаче ще подчертая, че ще бъде доста трудно. Всеки отбор, който има такива амбиции и уважава себе си, трябва да минава с победа през такива мачове.

- Възможно ли е санкцията, наложена на Левски след инцидентите по време на Вечното дерби, да се отрази на „сините“ в мача срещу Черно море?

- Знаете, че феновете на Левски са 12-ият играч на отбора. Когато стадионът се напълни, футболистите играят не на 100%, а на 200% от възможностите си. Атмосферата е уникална.

- Смятате ли, че Черно море има реални шансове да се бори дори за титлата през този сезон?

- Има шансове. Защо да нямат? След като събират такъв брой от точки на този етап от годината. Предполагам, че имат желание да стигнат до шампионската титла. Същото важи за Локомотив Пловдив и Левски, както и за ЦСКА – всички искат да станат шампиони.

А вече за Лудогорец да не говорим – имат фикс идея, че задължително трябва да са шампиони.

- Ще покаже ли до известна степен мачът с Черно море дали Левски е с потенциал да се бори титлата, след като не успя да спечели предишните два важни с теста срещу Лудогорец и ЦСКА?

- Това вече е третият мач от тази серия, който се оказва решаващ преследване на тази цел. Ако отново има неуспех, просто е явно, че титлата ще ти убягва, ако не можеш да се справиш с отборите, които са пред теб в класирането.

Но това е футболът. Точно поради тази причина е непредвидим спорт. Не се знае какво ще се случи във всеки един мач от такова ниво.

- Какво е мнението Ви за зачестилите грешки на младия вратар Пламен Андреев под рамката на „сините“, а дори и в младежкия ни национален отбор?

- Крайно време е на Ники Михайлов да му се даде шанс да пази, защото така младият вратар ще прегори. Може би е нужно малко да почине. Все пак трябва да се предостави възможност и на Ники, защото той е дал много на Левски.

Нечестно беше обвиняван за всичко, което се случваше тогава и в мачовете с малтийците, а след това и за още един-два пропуска. Мисля, че му е време той да застане  на вратата.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Легенда избухна срещу спряган за поста на Кръстаич: Публично ще си скъсам треньорската диплома, ако го назначат

ОЧАКВАЙТЕ И ВТОРА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ЕМИЛ ВЕЛЕВ ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички