Само в SportLive! Емил Велев – Кокала коментира рокадата в Лудогорец и отсече: Намирисва ми на същия резултат като в Дания и в Истанбул!


Само в SportLive! Емил Велев – Кокала коментира  рокадата в Лудогорец и отсече: Намирисва ми на същия резултат като в Дания и в Истанбул!
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

9089 0

Лудогорец извърши треньорска рокада след равенството 0:0 при гостуването на Арда Кърджали. Най-успешният треньор на разградчани Георги Дерменджиев смени Ивайло Петев и ще изведе отбора в предстоящото тежко гостуване на намиращия се в страхотна форма отбор на Фенербахче.

Двубоят в Истанбул от груповата фаза на Лигата на конференциите е в четвъртък. В последния си мач в Европа Лудогорец допусна най-срамната си загуба в история, след като катастрофира с 1:7 при визитата на датския Нордселанд.

Бившият футболист и треньор на ЛевскиЕмил Велев – Кокала, се съгласи да коментира пред SportLive.bg и треньорската рокада на стадион „Хювефарма арена“. Опитният специалист сподели мнението си и за сблъсъка с турския гранд.

Ето какво заяви Кокала пред медията ни:

- Г-н Велев, какво е мнението Ви за треньорската рокада в Лудогорец?

- Виждате, че доста странни неща стават в българския футбол, особено на треньорските постове. Не само в Лудогорец. Забелязваме сега, че и в Славия за 16-ти път се връща Златомир Загорчич. След като беше докаран и сложен Иван Колев, не знам…

Общо взето президентите си правят каквото си поискат.

- Разградчани се представят доста колебливо през тази кампания. Смяната на Ивайло Петев с Георги Дерменджиев, който отново се завръща начело на отбора, ще им даде ли желания положителен импулс?

- Аз смятам, че Чичо Гошо едва ли познава играчите на Лудогорец. Той може би сега ще се запознае с тях. Как ще си комуникира с чужденците вече е друг въпрос, защото са прекалено много.

- Рокадата се случи точно преди сблъсъка с Фенербахче в груповата фаза на Лига на конференциите, а в предишния си мач в турнира Лудогорец регистрира най-срамното поражение в историята си, след като загуби с 1:7 от Нордселанд. Какви са очакванията Ви за двубоя в Истанбул срещу намиращия се в страховита форма турски гранд?

- Намирисвам горе-долу подобен резултат в Турция. Нищо чудно пак да паднат със сериозна разлика.

Аз просто казвам, че президентите си правят експериментите. От една страна трудно познават материята, а второ се подиграват с треньорската професия.

- Ще видим какво ще получи на двубоя и дали Дерменджиев ще има възможност да промени нещо.

- Предполагам, че той не е бил на някой мач на Лудогорец в последните 2 години. Вероятно ги е гледал по телевизията и сега тепърва ще се запознава с тях. Той може би ще си има и други виждания за играта. Ще видим какво ще се случи.

Никога такава промяна в началото не води до много добри неща, защото първо играчите трябва да свикнат с треньора и обратното.

- Смятате ли, че Лудогорец отново ще се превърне в добре познатия ни отбор и ще тръгне мощно напред?

- Не очаквам. Още от миналата година видяхме  много сериозен спад, който продължава и в момента. Много трудно стигат до успеха. В последния си мач не успяха да победят и Арда Кърджали, а преди това и Локомотив Пловдив. Имат и загуби.

Не очаквам да стане нещо с вълшебна пръчица и те вече отново да почнат да мачкат в нашето първенство.

- От Лудогорец обърнаха ли се към Вас, макар че ще е чудо?

- Не, не съм имал разговори с никой от тяхното ръководство.

- Какво очаквате да се случи след Изпълкома на БФС, след който трябва да се утвърди новият селекционер на националния отбор на България?

- Нека да изчакаме, но аз съм си казал моето мнение. За момента най-подходящ треньор е Илиан Илиев. Това е подплатено с факти. Не е нещо, което да си измисляме.

Наблюдавам всичките треньори в нашето първенство, както и коментарите им преди и след мачовете. Смятам, че той е подходящ и подготвен човек за поста. Все пак познава българското първенство на пръсти и той ще е човекът, който ще си определя играчите, които ще бъдат повикани в националния отбор.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Кокала отсече: Бразилците в Левски правят каквото си искат!

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички