Само в SportLive! Александър Станков изригна покрай България – Унгария: БФС може да поиска да играем и на „Бар Гранде“ в Бояна! Вкараха си автогол


Само в SportLive! Александър Станков изригна покрай България – Унгария: БФС може да поиска да играем и на „Бар Гранде“ в Бояна! Вкараха си автогол
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

27519 0

Неочаквана сага се разигра покрай предстоящата евроквалификация между националния отбор на България и Унгария. В понеделник от БФС гръмнаха с бомбата, че двубоят няма да се проведе на Националния стадион „Васил Левски“. По препоръка на УЕФА мачът е преместен на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, като ще се играе пред празни трибуни. Срещата от Група „G“ на квалификациите е на 16 ноември от 19 часа.

Бившият селекционер на младежкия ни национален отбор – Александър Станков, се съгласи да коментира пред SportLive.bg ситуацията около решението, което ощетява не само българските, но и унгарските фенове на футбола.

Ето какво заяви кръвно свързаният с ЦСКА опитен специалист пред медията ни:

- Г-н Станков, как ще коментирате решението евроквалификацията на националния отбор на България срещу Унгария да бъде преместена на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив и да се проведе без публика?

- Това определено е прецедент. За пръв път виждам в историята на световния футбол някоя федерация да си накаже националния отбор.

- Обявиха, че промяната е съгласувана и е по препоръка на  УЕФА.

- Уж е съгласувано, но знам как е съгласувано. Това е направено на приятелска основа, на лична основа, молба, услуга, която примерно може и да се върне в бъдеще.

За мен това е точно подобен вариант. Със сигурност решението не произлиза от УЕФА. Просто е молба на българската футболна федерация, а всички знаем защо.

- Визирате масовия протест, който се готвеше от страна на феновете срещу ръководството на БФС, нали?

- Абсолютно. Със сигурност причината е точно тази. Според мен обаче те си вкарват такъв автогол, защото с това тяхно действие напрежението ще ескалира още повече. Хората виждат за какво става на въпрос. От БФС не си правят услуга с начина, по който действат.

Все едно да си правят собствен национален отбор и собствена лига. Просто си правят каквото си поискат. Няма да се учудя, ако поискат и на „Бар Гранде“ в Бояна да го изиграят мача с Унгария – на затворени врати в базата на „Бояна“.

Вече няма определяща дума с какво граничи всичко случващо се в момента.

- Според Вас има ли наистина шанс решението да бъде отменено, след като специалистът по спортно право Георги Градев подаде жалба до Спортния арбитраж в Лозана?

- Хубаво е да се знае, че хората вече пускат възражения и протестират. Лично аз дълбоко се съмнявам, че могат да променят нещо, защото гарван гарвану око не вади.

Трудно би се променило, но фактът, че е писана жалба все пак е нещо. Нека да се знае и нека да го имат като сигнална лампа и УЕФА, и ФИФА, и КАС, и всичките различни организации.

- Не е ли меко казано странно новият селекционер на България Илиан Илиев да дебютира по подобен начин?

- Аз много уважавам Илиан Илиев – и като треньор, и като човек. В никакъв случай не искам да съдя, но всеки си избира сам съдбата. Той трябва да очаква всичките негативи, които ще се стоварят и върху него.

Естествено, че ще е странен дебют. Той няма вина в случая, но неговите работодатели му правят странен дебют. Просто за мен това ще бъде поредният употребен треньор,  и то качествен, защото той е много добър треньор.

- Какво очаквате все пак от предстоящия мач с Унгария?

- Каквото и да се случи в този двубой, няма да промени ситуацията, ако погледнем генерално. Тя ще бъде същата, каквато е и в момента – не се променя, а се задълбочава кризата във всяко едно отношение в българския футбол.

Колкото и да се опитват да си заравят главата в пясъка, въпреки че не знам колко дълбоко може да го направи един щраус. Те обаче са се забили на незнам каква дълбочина. Очакват всяко чудо да е за три дни.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Кръвно свързан с ЦСКА отписа Левски и отсече: На „Армията“ всичко е недоизпипано!

ОЧАКВАЙТЕ И ТРЕТА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С АЛЕКСАНДЪР СТАНКОВ ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички