Само в SportLive! Емил Велев – Кокала отсече: България – Унгария трябва да се играе на „Васил Левски“ с публика


Само в SportLive! Емил Велев – Кокала отсече: България – Унгария трябва да се играе на „Васил Левски“ с публика
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

3685 0

Невероятно драматична сага се разигра около предстоящата евроквалификация между националния отбор на България и Унгария. В понеделник от БФС обявиха, че по препоръка на УЕФА двубоят няма да се проведе на Националния стадион „Васил Левски“, а на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, при закрити врата.

Все още обаче няма окончателна яснота, че срещата ще се състои именно на „Колежа“. SportLive.bg попита бившия футболист и треньор на Левски Емил Велев – Кокала за мнение по неочаквано възникналия казус.

КОМЕНТАРЪТ НА ВЕЛЕВ

Нямам представа какво ще се случи. За мен мачът трябва да си е в София и да се пусне публика. Но това си е лично мое мнение. Националният отбор  е с нов треньор и ще искат да видят как ще се представи. Все пак унгарците не са непобедими. Нашият отбор е освободен от притеснения дали ще се класира или не. Смятам, че разполагаме с потенциал, имаме играчи. Всички говорят, че нямаме тоя, оня, трети, пети… Винаги се играе на 100% за националния отбор“, обяви пред SportLive.bg Велев.

Причината да се стигне до нестандартното решение за промяната около срещата с Унгария очевидно е готвеният от феновете протест срещу ръководството на БФС по време сблъсъка с „маджарите“.

Нямам представа. Трябва да питате тях. Как да Ви кажа аз? Националният отбор трябва да си играе на „Васил Левски“ в София и пред публика“, отговори Кокала на въпрос защо БФС предприе този ход, който е съгласуван с УЕФА.

Именно евроквалификацията с унгарците ще бъде и официален дебют на новия селекционер Илиан Илиев. Той наследи на поста освободения Младен Кръстаич.

Няма да е много приятно. Ще бъде като на театър. Все едно ще се проведе контролна среща. Просто няма да е лицеприятно“, завърши Велев.

SportLive.bg припомня, че България няма шансове да се класира за Евро 2024 в Германия. „Лъвовете“ са на последното място в Група „G“ със скромния актив от само 2 точки. „Трикольорите“ са в серия от 9 мача без победа, като в последните 4 от тях регистрираха поражения. До края на квалификационния цикъл остават мачове с Унгария и Сърбия, като ще гостуваме на „плавите“ на 19 ноември.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Бивш селекционер на младежите избухна: БФС може да поиска да играем и на „Бар Гранде“ с Унгария! 

ОЧАКВАЙТЕ И ИНТЕРВЮ ОТ ДВЕ ЧАСТИ С ЕМИЛ ВЕЛЕВ – КОКАЛА ПРЕД SPORTLIVE.BG, СВЪРЗАНО С ПРЕДСТОЯЩИЯ СБЛЪСЪК МЕЖДУ ЛЕВСКИ И БОТЕВ ПЛОВДИВ, КАКТО И ЗА ГРЪМКАТА ПОБЕДА НА ЛУДОГОРЕЦ НАД ФЕНЕРБАХЧЕ В ЛИГАТА НА КОНФЕРЕНЦИИТЕ

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички