Георги Дерменджиев категоричен пред SportLive: Лудогорец остава фаворит срещу Олимпия Любляна и ще играе с Галатасарай


Георги Дерменджиев категоричен пред SportLive: Лудогорец остава фаворит срещу Олимпия Любляна и ще играе с Галатасарай
Снимка: Alexander Stoyanov / LAP.bg

3398 0

Лудогорец изпусна да вземе аванс срещу Олимпия Любляна след първия мач от втория квалификационен кръг на Шампионска лига. Двубоят на „Хювефарма Арена“ в Разград завърши при 1:1, но се видя, че родният шампион е по-класният отбор.

Бившият треньор на разградчани Георги Дерменджиев коментира пред SportLive.bg случилото се снощи. 68-годишният специалист, който е вторият роден наставик, класирал български отбор в групите на Шампионската лига, е сигурен в продължаването на „орлите“ в следващата фаза на турнира.

„Лудогорец пропуснаха доста ситуации, които трябваше да бъдат материализирани. Това обаче не се случи и се стигна до равенството. Надявам се, че на реванша в Словения Лудогорец ще покаже друго лице и ще се класира напред. Родният шампион си остава фаворит за краен победител, обяви Дерменджиев пред SportLive.bg.

Видяхме доста семпла игра от противника. Олимпия се защитаваше добре и се опитваше да контраатакува. Имаше и малко по-твърда игра, която реферът допусна. Накъсваха играта с фалове, но въпреки всичко Лудогорец имаха немалко изгодни положения“, продължи с анализа си специалистът.

Според мен разградчани ще си вземат победата в реванша. Сега в първия мач пропуските помогнаха на словенския отбор да си тръгне с равенство 1:1. В крайна сметка излязоха 4-5 пъти на голови ситуации, които бяха пропиляни“, категоричен е той.

Дерменджиев изрази мнението си и за случилото се в първата среща между литовския Жалгирис и шампиона на Турция Галатасарай. Двата тима завършиха 2:2 на изкуствения терен във Вилнюс, а крайният победител ще е евентуален съперник на Лудогорец в третия предварителен кръг на надпреварата.

Равенството 2:2 между Жалгирис и Галатасарай потвърждава и думите ми, че един отбор, който е много под нивото на турския тим, направи равен. Не съм гледал двубоя, но в крайна сметка знам как се е движил резултата. При всички случаи Галатасарай ще е крайния победител от тази двойка. Възможно е да е имало подценяваме или пък изкуственият терен да е оказал своето влияние. Разликата в класите обаче е очевидна“, заяви пловдивчанинът.

Аз лично очаквам сблъсък между Лудогорец и Галатасарай в следващия квалификационен кръг на Шампионската лига“, завърши Дерменджиев.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Георги Дерменджиев каза пред SportLive направи ли Лудогорец нужните корекции в състава си и отсече: Много трудно разградчани ще бъдат свалени от трона

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички