Само в SportLive! Емил Велев – Кокала: Левски е по-класният отбор от македонските мушмороци


Само в SportLive! Емил Велев – Кокала: Левски е по-класният отбор от македонските мушмороци
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5667 0

Левски ще стартира тазгодишното си участие в евротурнирите в Скопие. Възпитаниците на треньора Николай Костов ще се изправят срещу местния Шкупи в първа среща от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Двубоят е тази вечер от 22 часа.

Бившият футболист и треньор на „сините“ Емил Велев се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg в навечерието на сблъсъка срещу Шкупи. Кокала говори и за шансовете на любимия си клуб да пробие в груповата фаза на турнира.

Ето какво сподели пред медията ни специалистът, извел Левски до последната шампионска титла на „сините“:

- Г-н Велев, предстои европейската одисея на Левски. Ще се справят ли възпитаниците на Николай Костов с първото препятствие в лицето на северномакедонския Шкупи?

- Очаквам труден мач особено в началото. Предполагам, че македонските фенове, както не ни обичат, ще почнат да дюдюкат, да ни освиркват и да ни обиждат. Но се надявам Левски с много характер, агресия и битка да им вкара поне 3 гола и да сме спокойни в реванша.

- Това означава, че очаквате „сините“ да решат всичко още в Скопие, правилно ли Ви разбирам?

- По принцип така се прави. Смятам, че Левски е по-класният отбор от македонските мушмороци. Но то ще се покаже по време на самия мач.

Пак ще кажа, че трябва да се излезе на терена с огромна мотивация, характер и агресия. Техническите данни ги притежаваме. За да пречупиш един противник, са необходими трите неща, които Ви казах – желание, агресия и характер.

- Какво е мнението Ви за психологическата война от страна на домакините, които пуснаха по-евтини билети за своите фенове и значително по-скъпи за тези на Левски?

- Не се учудвам. В България Венци Стефанов го прави с същото. Защо се учудваме на чуждите клубове?

Това си е тяхна политика. Така правят и няма нищо лошо. Освен това има и втори мач. Същото ще го направим на реванша в София. Естествено, предполагам, че те ще са с по-малко фенове, отколкото ще бъдат нашите в Скопие. Това обаче няма значение. Каквото повикало, такова се обадило! Имаме хубави поговорки.

- Ще се отрази ли липсата на продадения на Лудогорец Ноа Сонко Сундберг?

- Не. В никакъв случай. Могат да го заместят доста успешно. Един от вариантите е Кристиан Димитров. Мисля, че в това отношение Левски нямат проблеми.

- Изключвате ли да се стигне до нов случай подобен на този с Хамрун Спартанс?

- Какво значи да го изключвам? Всичко става. Надявам се този път да са си взели поука левскарите и да не забравят, че се играят две полувремена от по 90 минути. Както знаем, вече я няма и тежестта на отбелязаните голове като гости. Това означава, че трябва да победиш.

Просто е нужно да спечелиш единия от двата мача, а защо не и двата.

- Според Вас разполага ли Левски с потенциал да се класира за груповата фаза на Лигата на конференциите?

- Всичко е възможно. Следващият евентуален противник ще е доста тежък. Визирам Апоел Беер Шева, който обаче през последната година понамали темпото и не се представя добре най-вече в турнирите, но пък всеки желае да продължи напред.

Надявам се този път да имаме и малко късмет, за да се включим в групите дори и на този турнир.

- Преди години Апоел Беер Шева се представяха значително по-добре в европейските турнири.

- Клубът има амбиции. Собственик продължава да им е жена – г-жа Алона Баркат. Направиха много хубав стадион. Евентуален мач в Израел ще се играе при ужасна температура, като най-вероятно ще е късен, но отново градусите ще се високи. Разбира се, първо се надявам да преодолеем Шкупи.

Пожелавам на всички български отбори да стигнат максимално напред в евротурнирите. Само така ще можем да вдигнем нивото. Нека колкото се може повече от клубовете ни да играят в групите и да гледаме и европейски двубои, а не само родното първенство.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Ключов бивш треньор на „орлите“: Лудогорец е фаворит срещу Олимпия! Може да се справи с Галатасарай и да пробие в ШЛ

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички