Само в SportLive! Георги Дерменджиев: Лудогорец е фаворит срещу Олимпия! Може да се справи с Галатасарай и да пробие в групите на Шампионска лига


Само в SportLive! Георги Дерменджиев: Лудогорец е фаворит срещу Олимпия! Може да се справи с Галатасарай и да пробие в групите на Шампионска лига
Снимка: Alexander Stoyanov / LAP.bg

3372 0

Лудогорец продължава похода си към заветните групи на Шампионска лига. Родният хегемон се изправя срещу шампиона на Словения Олимпия Любляна в третия квалификационен кръг на турнира. Първата среща е днес на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград от 21:45 часа.

Бившият треньор на Лудогорец Георги Дерменджиев се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg преди сблъсъка със словенците. Той коментира и шансовете на разградчани да успеят да се преборят за участие в груповата фаза на най-комерсиалния клубен турнир.

Ето какво сподели Дерменджиев пред медията ни:

 - Г-н Дерменджиев, предстои поредното изпитание пред Лудогорец в похода към групите на Шампионската лига. Ще се справят ли разградчани със словенския Олимпия Любляна?

- Според мен Лудогорец ще бъде фаворит в този мач. Очаквам да премине в следващата фаза.

- От думите Ви разбирам, че изключвате изненада и евентуално отпадане на родния шампион от надпреварата.

- Аз съм сигурен, че Лудогорец ще продължи. Но не бива да забравяме, че всеки отбор иска да постигне максималното. Мисля, че Лудогорец ще влязат пределно концентрирани и в двата мача, за да излязат крайни победители.

Словенците също ще вложат максимума. Най-вероятно са проучили добре Лудогорец. И те ще искат да постигнат своето.

- Ще успее ли Лудогорец да реши всичко още в първия мач според Вас?

- Не мисля, че всичко ще се изясни още след първата среща. Пак ще кажа, че в никакъв случай мачът няма да бъде лесен.

- Какви са основните предимства на родния хегемон в сблъсъка със словенците?

- Смятам, че Лудогорец навлиза във форма. Първият двубой срещу Балкани беше много добър повод да разберат всички какво означава турнирна битка. Поради тази причина предполагам, че няма да допуснат същата грешка.

- На какво се дължи поражението в Косово според Вас?

- Може би там не излязоха напълно концентрирани и наясно със ситуацията.

- Евентуалният следващ съперник по пътя към групите ще е един измежду Жалгирис и Галатасарай, като вероятно ще е турският гранд. Какво е мнението Ви за отреденото от жребия?

- Наистина е рано да се говори и коментира. Все пак обаче става въпрос за един гранд, който разполага с качествени футболисти и е шампион на Турция. Това обаче няма никакво значение, защото Лудогорец се справи със Стяуа, която беше в отлична форма. Също така елиминира и Виктория Пилзен, който към онзи момент беше изключително добър отбор.

В крайна сметка Лудогорец има своите шансове срещу Галатасарай.

- Как оценявате шансовете на Лудогорец да пробие в групите на Шампионска лига с оглед и на жребия?

- Абсолютно е възможно. Лудогорец са играли и срещу по-класни отбори от Галатасарай. Противопоставяли са се перфектно. Дори е по-добре да играят срещу по-силен съперник, защото концентрацията е на по-високо ниво в подобни мачове.

Олимпия Любляна не е отбор за подценяване. Според мен обаче можем спокойно да говорим, че Лудогорец е фаворит в сблъсъка със словенците. Футболът е най-гледаният спорт обаче именно защото не можем да кажем как ще завършат мачовете.

- Как бихте оценил представянето на Лудогорец след първите им две срещи в Европа?

- В първия двубой в Косово разбраха, че по начина, по който постъпиха, не може да се играе. Това една много добра обеца на ухото.

- Ще успеят ли разградчани да се представят по-успешно в евротурнирите от предходната кампания според Вас?

- Надявам се, че ще се случи. Това ще е добре за Лудогорец, а и за целия български футбол.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SportLive! Рибарски: Имаше разговори с Омрани и Гарита! Ще преследваме класиране в груповата фаза на Лига на конференциите

ОЧАКВАЙТЕ И ВТОРА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ГЕОРГИ ДЕРМЕНДЖИЕВ ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички