Георги Дерменджиев каза пред SportLive направи ли Лудогорец нужните корекции в състава си и отсече: Много трудно разградчани ще бъдат свалени от трона


Георги Дерменджиев каза пред SportLive направи ли Лудогорец нужните корекции в състава си и отсече: Много трудно разградчани ще бъдат свалени от трона
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4093 0

Само два кръга изминаха от началото на родната Първа лига. Още на старта тоталният хегемон Лудогорец за трети път през годините се сгромоляса срещу новак в елита. Разградчани триумфираха с 12 поредни шампионски титли у нас.

SportLive.bg потърси за интервю бившия треньор на „орлите“ Георги Дерменджиев, който е в основата на създаването на печелившия състав на Лудогорец при зараждането на хегемонията на клуба. Той изрази мнението си за новия шампионат и дали някой най-накрая ще успее да свали разградчани от трона.

Ето какво анализира Дерменджиев пред медията ни:

- Г-н Дерменджиев, за трети път през годините Лудогорец се издъни на старта на първенството срещу новак в родния елит. На какво отдавате загубата от Крумовград?

- Аз го отдавам на абсолютно подценяване. Поради тази причина се стигна до тази загуба в първия кръг от новия шампионат.

- Повлия ли по някакъв начин и поражението от Балкани, което предхождаше тази среща?

-  Абсолютно нищо общо нямат двете срещи.

- След това обаче Лудогорец  пак натиска газта и на българската сцена. Започва ли отборът да набира скорост и адаптират се новите играчи?

- Има играчи, на които ще им необходимо време, за да се адаптират. По-добре е да се направят рано грешките, за да може да се коригират.

- Според Вас успяха ли разградчани да направят необходимите корекции в защита, където очевидно имаха проблеми през миналата кампания? Намериха ли точните нови играчи?

- Новите попълнения определено са по-класни от наличните играчи. Очаквам да бъдат от полза на Лудогорец.

- Ще успее ли някой да детронира Лудогорец през този сезон, като разбира се на първо време трябва и да доближи разградчани като класа, за да го постигне?

- Тази година още в началото на първенството се вижда, че то ще бъде интересно. Някои отбори похарчиха и пари за селекция, което показва, че са на етап за подобрение.

- Кои ще бъдат основните конкуренти на тима на Ивайло Петев за титлата, отново ли ще бъде само ЦСКА или ще наблюдаваме по-сериозна конкуренция?

- Дано да има по-сериозна конкуренция, за да бъде по-интересен и футбола у нас. Забелязва, че някои от тимовете все още окомплектоват съставите си, като продължават и със селекцията. Според мен ще има отбори, които ще бъдат на по-високо ниво от предния сезон.

- Не казахте конкретно, но все пак има ли шанс някой да свали Лудогорец от трона?

- Лудогорец правят добра селекция. Ще бъде трудно някой друг да триумфира с шампионската титла в края на първенството.

- Какво се случва около Вас и да очакваме ли скоро отново да седнете на треньорската скамейка.

- Пропуснах някои моменти. Може би ще се случат нещата за чужбина, но бавно. Виждаме, че българските треньори малко трудно се котират  и дефакто нямаме такива навън.

- Кой мач от първите два кръга в шампионата Ви направи най-силно впечатление, както и кой отбор?

- Още няма отбор, който да ме е впечатлил с формата или представянето си. В някои мачове се получиха доста голове като този между Арда и Черно море, например. Стана един голов трилър, но стана на базата на доста грешки.

Например Славия започна с победа, но след това загуби във Враца. Берое направи равен и победа, но е прекалено рано, защото те са нов отбор. Ботев Пловдив още не е това, което трябва да бъде. Локомотив Пловдив се справя добре.

Трябва да се изчакат още мачове и най-вече да се натрупат точки. В началото на първенството, когато отборите потеглят е важно да си направил добра подготовка и селекция. Виждаме, че тези отбори стартираха по-добре. Много важно и как ще се започне. Иначе много хора и специалисти казват, че има време, но не е точно така. Загубените точки в началото винаги тежат и трудно се наваксват.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Ключов бивш треньор на „орлите“: Лудогорец е фаворит срещу Олимпия! Може да се справи с Галатасарай и да пробие в ШЛ 

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички