Само в SportLive! Петър Курдов: Ще сложим край на серията на Черно море, в противен случай ще се отдалечим тотално от титлата


Само в SportLive! Петър Курдов: Ще сложим край на серията на Черно море, в противен случай ще се отдалечим тотално от титлата
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3502 0

Левски ще приеме Черно море в дербито на 14-ия кръг в Първа лига. Двубоят е в неделя от 16:30 часа на стадион „Георги Аспарухов“. „Сините са наказани с частично затваряне на съоръжението заради инцидентите по време на Вечното дерби с ЦСКА – сектор „Б“ ще остане затворен.

Гостите от Варна са втори във временното класиране, като са в изумителна серия от 13 поредни мача без поражение от началото на сезона. Столичният гранд обяви аспирации дори и за титлата и двубоят с „моряците“ ще бъде третият пореден тест, който ще покаже готови ли са възпитаниците на Николай Костов да се борят за трофея.

Бившият нападател на Левски Петър Курдов се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg преди мача с Черно море. Той сподели очакванията си за сблъсъка и засегна темата с шансовете на „сините“ наистина да се борят титлата.

Ето какво сподели трикратният шампион с Левски пред медията ни:

- Г-н Курдов, какви са очакванията Ви към мача на Левски с непобедения от началото на сезона отбор на Черно море?

- Мога само да пожелая на любимия отбор да изиграе един добър мач. В никакъв случай няма да е лесен. В последно време Илиан Илиев играе с един постоянен състав на Черно море.

Смея да твърдя, че те са един от най-обиграните екипи в нашия шампионат. В крайна сметка играем на „Герена“ и би трябвало да победим.

- Черно море показва сериозно израстване, а Левски доста трудно успява да стига до победите си, като в много от случаите го прави в края на срещите си. Смятате ли, че варненци все пак могат да продължат историческата си успешна серия от старта на първенството?

- Не мисля. Победата ни ще бъде трудна, но постижима.

- С една дума очаквате на „Герена“ „моряците“ да претърпят първото си поражение през кампанията.

- Да. В общи линии очаквам да се случи точно това. Бих дал прогноза, както миналия път познах за дербито ЦСКА и Левски, сега също слагам 1Х. Смятам, че все пак ще бъдем крайни победители.

- Ще се отрази ли на „сините“ наказанието за частично затваряне на стадиона за неделния мач?

- Няма да е приятно. Нашият отбор е свикнал да играе пред многобройна публика. Излезе и информация, според която ние имаме най-голямата публика в страната. Това е факт и никой не може  да го оспори. Феновете ни са 12-ият играч на отбора.

Винаги е било така. Привържениците ни оценяват по достойнство случващото се. Винаги са зад отбора – и в слаби моменти, и в силни моменти.

- Левски не успя да спечели предишните си мачове срещу Лудогорец и ЦСКА, а сега срещу Черно море ще е третият пореден тест за амбициите на клуба. Този двубой ли вече ще зададе посоката на развитие на шампионата за отбора?

- Има си една истина. Щом  не вземеш дерби мачовете, не те чака нищо добро и в бъдеще време. Това вече ще е капака. Ако и в този двубой не се случат нещата, смятам, че до известна степен ще са ясни нещата до края на шампионата.

- Какво имате предвид с това, че до известна степен ще се изяснят  нещата?

- Имам предвид, че ще се отдалечим вече тотално от шампионската титла. Пак ще повторя, че не вземеш ли дербитата не те чака нищо добро.

- Черно море може ли да се превърне в реален претендент за титлата?

- Всичко е възможно в този объркан шампионат. Преди време, когато Кольо Спасов беше жив, Бог да го прости, никой не очакваше  те да спечелят Купата на България. Тогава финалният мач за трофея ни беше в кърпа вързан – водехме с 1:0, а Черно море бяха с 10 души на терена, но накрая ни победиха с 2:1.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Легенда избухна срещу спряган за поста на Кръстаич: Публично ще си скъсам треньорската диплома, ако го назначат

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Петър Курдов: Заплашват ли с убийство или бой националите ни, защото са като ранени костенурки на терена

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! „Синя“ легенда посочи печелившата формула за националния отбор на България

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички