Официално: Акциите на Левски вече са в България, ето кога обявяват новия собственик


Официално: Акциите на Левски вече са в България, ето кога обявяват новия собственик
Снимка: БГНЕС

2582 0

Изключително добра новина за всички левскари бе обявена преди минути. Официално контролният пакет акции на Левски e в България. Това стана ясно след съобщение от пресцентъра на "Нове холдинг". Публикуваме го без редакторска намеса:

"До спортните медии

Уважаеми колеги,

Във връзка с предстоящото прехвърляне на собствеността на контролния пакет акции на ПФК Левски, бихме искали да ви уведомим следното:

Акциите пристигнаха днес, 12 май, на територията на България.

Утре – 13 май 2020 г, в 8:00 ч. г-н Васил Божков ще обяви официално новия собственик на мажоритарния дял акции, както и подробностите около решението си и къде ще бъде извършено предаването им, планирано за 9:00 ч. на същия ден" - гласи съобщението.

Това отваря широко вратите за Левски, защото още преди няколко дни премиерът на България Бойко Борисов заяви, че Левски заслужава да получи помощ, но само при смяна на собствеността.

Самият Божков, пък, даде да се разбере, че няма да има проблем с осъществяването на това. В момента той се намира извън страната, но призна, че вече не му трябват акциите и е готов не да ги продаде, а дори да ги подари.

Очаква се Тити Папазов да поеме властта в "синия" клуб. По-рано през деня (05.12) собственикът на "Ефбет" и един от най-големите спонсори в българския футбол - Цветомир Найденов, предупреди Папазов да има едно наум с Божков, който може да не изпълни обещанията си.

А справка в Търговския регистър показа, че в момента акциите на Левски се държат от общо 1185 физически и юридически лица, но сред тях не е самият Папазов (вижте кои попадат в списъка).

Тези събития може да се окажат и подранил подарък за всички привърженици на "сините" по случай 106-ия рожден ден на клуба. За него се готви грандиозна програма, а ето малка част от плановете за нея.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички