Разкриха акционерите в Левски, Папазов не е сред тях


Разкриха акционерите в Левски, Папазов не е сред тях
Снимка: Оф. сайт на Левски

2497 0

Общо 1185 физически и юридически лица се явяват акционери в Левски, показва справка в Търговския регистър, направена от вестник "24 часа". Сред тях обаче не е никой от ръководството на "Герена" към момента, с изключение на мажоритарния собственик Георги Попов. Тити Папазов, който се готви да получи контролния пакет акции, също не е акционер в любимия си клуб.

Акциите на Левски са общо 36 милиона, като цената на всяка е 1 лев. Масовият пакет акции е от 100 броя, като такъв имат повечето от "сините" легенди, закупили си акции на клуба. Сред тях е покойният Павел Панов.

Пакет имат почти всички бивши собственици на столичния гранд, сред които са Иво Тонев и Тодор Батков. Бившият изпълнителен директор Константин Баждеков и зам.-кметът на София Минко Герджиков също са сред акционерите. Тонев всъщност е и четвърти по големина акционер (159 490 акции) след Попов, , сдружение "Синя България" и "Аква Темпус" ООД.

Броят на акциите на Попов, който е заедно с Васил Божков в Дубай, е 26 383 777. На "Синя България", която е втори по големина акционер, е 3 041 997, а на "Аква Темпус" - 222 800. Александър Ангелов и Николай Иванов, които управляваха зедно с Тонев, го следват по брой акции - с по 148 490. Батков пък има 3500 акции. А какво дарение са направили на Левски шефът на "Ефбет" Цветомир Найденов и семейството му вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички