Греъм Кери избухна с 2 красиви гола и върна ЦСКА към победите


Греъм Кери избухна с 2 красиви гола и върна ЦСКА към победите
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

17764 0

ЦСКА се върна към победния път в първенството след победа над Берое с 2:0 на стадион "Българска армия". Двете попадения за "червените" бяха дело на ирландеца Греъм Кери, като и двете бяха доста красиви - в 59' и в 72'. Така столичани се изкачиха до третото място в класирането, изравнявайки се с Локомотив (Пд) по точки. Левски остана четвърти, но успех срещу Ботев (Враца) утре може да върне "сините" на второто място.

ЦСКА откри резултата в 59' с първия си точен изстрел в мача. Двете попадения на Кери направиха разликата в двубоя, който бе почти равностоен. Берое се смъкна до четвъртото място в класирането със своите 37 точки.

Първо полувреме:

ЦСКА влезе агресивно в мача и още в 40-ата секунда Греъм Кери пробва да изненада Перниш с удар отдалеч, но топката премина встрани от вратата. Берое обаче стои добре на негостоприемния за отбора стадион, където има една-единствена победа в исторически план. В средата на полувремето за 5 минути съдията на двубоя раздаде три жълти картона - първият бе за Октавио Мантека за грубо влизане в краката на Мазику. Малко след това официално предупредени бяха Върнан Анита и Георги Ангелов. В 26' изстрел от дистанция пробва и Октавио от Берое, но доста неточно. Малко след това и Макоута стреля отдалеч, като при последвал рикошет топката едва не излъга Бусато. 

В 32' загубена в средата на терена топка можеше да струва скъпо на Берое, след като ЦСКА организира бърза атака, завършила с блокиран изстрел на Кери. Секунди след това Малинов опита да изненада Душан Перниш, но мерникът му изневери. В 37' Берое стигна до гол във вратата на "червените", който обаче без съмнение беше вкаран от засада и не бе зачетен. В последните няколко минути домакините като че ли отстъпиха инициативата на съперника, който в 43' стигна до отлична ситуация, но намесата на Пламен Гълъбов спаси "червените". 

В последната минута на редовното време Кристиян Малинов опита да си спечели дузпа с очевидна симулация, като с късмет халфът се размина с картон. 

Второ полувреме:

Много добра възможност за Берое да отбележи в 48' - след центриране от фаул Теди Мезаг получи възможност да стреля към вртатата на Бусато, но топката мина покрай лявата греда. Малко след това късметът спаси ЦСКА от това да инкасира гол - в 55' Ибрахима Конте обстреля вратата на "червените", но рикошет в крака на Турицов отклони пътя на топката. И тогава ЦСКА отговори по-възможно най-добрия начин, превръщайки статично положение в бмного важно попадение. То дойде след изпълнение на фаул, при което Греъм Кери много премерено прати топката над стената и след това в десния горен ъгъл на Перниш - 1:0. 

Попадението, дощло след първия точен удар на домакините в мача, внесе настроение в редиците им. Така се стигна до опасен удар на Малинов в 64', който бе отклонен майсторски от вратаря на Берое. В 73' ЦСКА стигна до второ попадение, което отново бе дело на ирландеца Греъм Кери. Али Соу получи топката до наказателното поле и намери Енрике, който с глава свали за Кери. Авторът на първия гол за "червените" по прекрасен начин намери топката от въздуха и разстреля вратаря на старозагорци. 

Стартови състави:

ЦСКА: Бусато, Анита, Кери, Евандро, Малинов, Мазику, Турицов, Ахмедов, Белтраме, Антов, Гълъбов

БЕРОЕ: Перниш, Мезаг, Фонкю, Макоута, Фал, Конте, Фуртадо, Октавио, Ангелов, Стоянов, Туба

Перниш, Мезаг, Фонкю, Макоута, Фал, Конте, Фуртадо, Мантека, Ангелов, Стоянов, ТубаПерниш, Мезаг, Фонкю, Макоута, Фал, Конте, Фуртадо, Мантека, Ангелов, Стоянов, Туба

ПРЕДИ МАЧА

След резила срещу новака в елита, ЦСКА успя да обърне Ботев (Враца) и след победа с 2:1 да се класира за полуфиналите на Купата на България. Това обаче не успокои феновете, които показаха недоволството си с неприсъствие по трибуните на мача с врачани. Днес Милош Крушчич ще бъде без редица титуляри в лицето на Петър Занев, Тиаго Родригес и Раул Албентоса. С лека контузия е Едвин Джеси.

Гостите от Стара Загора също имат кадрови проблеми - Александър Цветков е с контузия, с проблеми са и Александър Василев, Йосип Томашевич и Карлос Охене. В класирането Берое е седми, а ЦСКА - четвърти. Ако "червените" победят днес, ще излязат временно на третата позиция, където в момента е Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички