Крушчич не смята, че ЦСКА има проблем с физическата подготовка и обясни за формата на Соу


Крушчич  не смята, че ЦСКА има проблем с физическата подготовка и обясни за формата на Соу
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

3648 0

Наставникът на ЦСКА Милош Крушчич призна, че има много кадрови проблеми преди двубоя с Берое, който е в събота от 17:30 часа на стадион "Българска армия". 

"Утре ни очаква труден мач срещу съперник, който е в серия от три победи, в добра форма е - това са показатели, които предразполагат към интересен мач. Имаме кадрови проблеми, които ни притесняват, имаме проблеми и с наказани, и контузени футболисти, но тези, които са готови, мисля, че ще се справят, уверен съм в това", заяви Крушчич. 

"Мисля, че няма проблем по отношение на физическата подготовка, това бе видно през второто полувреме и срещу Левски, и срещу Ботев Враца – влязохме във второто полувреме с тях с повече енергия, докато през първото полувреме тя липсваше. Играхме с висока преса и това ни помогна да обърнем срещата. Занев е наказан за натрупани картони, Рубен Пинто има контузия, за Джеси ще решим на днешната тренировка, Раул Албентоса и Тиаго също отпадат от сметките. Вярвам обаче в останалата част от състава, те ще се справят", допълни още наставникът.

"Берое играе в система 3-5-2, спечели първите си три мача от пролетния полусезон и е отлично организиран – днес ще отработим някои тактически неща. Познаваме силата на Камбуров, от него очакваме, както и от останалите, добра организация. Имат достатъчно нови футболисти, особено чужденци, и са променили системата на игра, ще бъде интересно. Относно Ахмедов, трудно мога да кажа дали той ще започне като титуляр, утре ще видим на терена. Точно това искаме от резервите – искаме той да промени играта, да ни подсили, както и стана на мача с Ботев Враца", каза още Крушчич.

Той бе попитан и как може да се върнат феновете по трибуните, които наскоро изразиха доста бурно настроенията си включително и срещу наставника. "Качествената игра и победите с разлика могат да върнат феновете по трибуните. Да продължим да побеждаваме, нашата игра да бъде още по-качествена, да вкарваме още повече голове - това ще върне публиката, естествено от нас зависи дали това ще стане. В мача с Ботев Враца, видяхте, те разполагат с петима много високи играчи, а при нас това не е така – липсата на Раул Албентоса се отрази при статичните положения. Ако погледнем статистически, всичко говори в наша полза – но когато получиш гол в 22-та минута, играеш един мач за Купата, мачът се изнервя. На почивката казах на футболистите да се успокоят, да усилим още повече пресата. Вкарахме два гола и въпреки пропуските, накрая мисля, че заслужено победихме". 

Относно рисковото включване на Върнън Анита в мача с врачани, както и головата суша на Али Соу. „Когато си в голям клуб, напрежението е голямо – когато си в такъв клуб, трябва да си готов за това. Моя е задачата да направя така, че футболистите да не чувстват това напрежение. Искам футболистите да бъдат спокойни - в съблекалнята, в тренировките няма напрежение, трудим се, радваме се на добра атмосфера. Мисля, че успяваме да се справим с това. Относно Анита – да, беше рисково включването му като титуляр, защото в последните седем месеца не бе играл – от това, което видях в тренировките, обаче, той е готов за пълни 90 минути и ще освежи състава – мисля, че мога да го използвам, той е опитен футболист. При Али Соу проблемът е психологически, защото видяхме, че той се бори на терена, добре взаимодейства с останалите, но в решителния момент липсва головото докосване. Има напрежение заради дългата му суша, но той има положения. Психологически е проблемът на 100%, надявам се скоро да бъде разрешен".

А без кой важен играч ще бъде ЦСКА до края на редовния сезон - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички