Само в SportLive! : Борислав Димитров: Ботев Пловдив гони модела на Нордселанд, но е далеч от истината


Само в SportLive! : Борислав Димитров: Ботев Пловдив гони модела на Нордселанд, но е далеч от истината
Снимка: Lap.bg

1287 0

Бившият голмайстор на Ботев Пловдив Борислав Димитров коментира пред SportLive.bg и нападките от последните седмици между строителя на стадион „Христо Ботев“ – бизнесменът Илиян Филипов и ръководството на клуба. Той направи и любопитно сравнение между пловдивския клуб и датския Нордселанд, който се прочу у нас разгромната си победа със 7:1 над родния хегемон Лудогорец.

Ето какво сподели Димитров пред медията ни:

- Г-н Димитров, как ще коментиране зачестилите през последните седмици нападки между строителя на стадиона „Христо Ботев“ Илиян Филипов и ръководството на Ботев Пловдив, макар че те се поуталожиха с наближаването на дербито?

- Това съм го говорил още през лятото, че явно в Ботев Пловдив има два лагера. В началото бяха заедно. След това има някакви интереси. Горе-долу се знаят какви са те. Но това пречи. В крайна сметка Ботев Пловдив тръгна напред. Първо излезе декларация, последвана от контрадекларация, а след това излезе и позиция от различни групировки.

Колкото и всеки да казва, че това не пречи на отбора, разединението в никаква форма не е положително не само за футбола, но и за всяка сфера от живота. Когато си обединен и мислиш в една посока – клуб, фенове, футболисти и треньори, винаги нещата са по-лесни. Когато обаче всеки дърпа кокала съм себе си заради някакви интереси, не толкова от любов към Ботев Пловдив, а заради своите сметки, става доста неприятно и се губи от еуфорията, която имаше.

Според мен Ботев Пловдив леко изпусна момента, защото сега можеше стадионът да пълен за всеки мач, а отборът да е на по-предно място. Тези интриги, които се въртят постоянно около двата лагера, максимално пречат на клуба.

- Ще присъствате ли на дербито?

- Вече съм си взел билети. Ще бъда на стадиона семейно – с жена ми, с приятели ще присъстваме на дербито. Напоследък, за да съм честен ще си призная, че ходя не толкова заради футбола, колкото заради атмосферата. Като човек, който е играл футбол, винаги е приятно да отидеш на пълен стадион.

Поради тази причина казвам, че ще ми малко неприятно, че няма да има публика на Локомотив Пловдив.

Искам да гледам хубав футбол. Да няма проблеми по улиците. Преди се оправдавахме, че няма стадиони, но сега вече има. Налични са и семейни сектори. Вече трябва да имаш възможност да отидеш спокойно и да си гледаш мачовете, да се прибереш жив и здрав.

Дано да не се повтарят инцидентите от дербито между Левски и ЦСКА, където се целеха с ракети. Според мен за подобни прояви спокойно може да се лежи ефективно в затвора, макар че не съм запознат как стоят нещата законово. Това си е опит за тежка телесна повреда и не трябва да се случват по стадионите.

Някои хора казват, че това не е театър. Така е, но не е и война.

- Вие не спестявахте критиките си по адрес на ръководенето на клуба, като давахте и препоръки за развитието на Ботев Пловдив. Дори заради тях витаеше известно напрежение между вас, но сега какви са отношенията Ви с ръководството?

- Няма какви отношения да си оправям с клуба. Аз си поддържам своето мнение. Има ли мач, купувам си билет, отивам и си го гледам, след което се прибирам. Нито Зингаревич ще ми попречи да си подкрепям отбора, който обичам, нито пък аз мога да им попреча. Аз и не желая да преча на клуба по никакъв начин.

Дадох им някакъв съвет. Не знам дали има някакви наченки да се налагат българи. Не е чак толкова тежко положението по едно време.

Да ви кажа честно, ние сме неуспешно копие на Нордселанд. И там имат футболна школа от Африка, с която работят и им доставят футболисти. Там обаче продават футболисти за по 20 млн. – 30 млн. евро. Същевременно играят и в групите на различните евротурнири. А Ботев е може би със същия бюджет, но сме на светлинни години от тях. Дори техният стадион е за 7 – 8 хиляди души.

Видяхме ги срещу Лудогорец какъв футбол играят с няколко души от въпросните африканци, шведи и местни играчи. В последните пет години постоянно правят по някой изходящ трансфер за по около 20-25 млн. евро.

Може да се каже, че Ботев Пловдив гони модела Нордселанд, но към момента сравнително неуспешно и е далеч от истината.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Бивш голмайстор на Ботев разкритикува ръководството заради битката за Пловдив и прогнозира голов екшън на „Колежа“

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Кадър на Левски отсече: „Организацията“ на Лудогорец отново ще ги направи шампиони

 АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички