Легендарният Марин Бакалов пред SportLive за Битката за Пловдив: Време е Ботев Пловдив да печели и срещу лидерите в шампионата


Легендарният Марин Бакалов пред SportLive за Битката за Пловдив: Време е Ботев Пловдив да печели и срещу лидерите в шампионата
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

3642 0

В Пловдив ще бъде истински празник днес! След над 10 години Ботев Пловдив ще приеме за първи път Локомотив Пловдив на новия си стадион „Христо Ботев“ в пореден епизод от пловдивското дерби.

SportLive.bg потърси за мнение една от най-големите легенди на „канарчетата“ Марин Бакалов. Той бе част от екипа, който възроди клуба през 2010 година. Бакалов е бивш футболист, треньор, спортен шеф и президент на клуба. Той даде прогноза за дебютната Битка за Пловдив на новия „Колеж“, като сподели и очакванията си за очаквания с нетърпение двубой.

Ето какво заяви Бакалов пред медията ни:

- Г-н Бакалов, какви са очакванията Ви за пловдивското дерби между Ботев и Локомотив?

- Очаквам да стане интересен мач. На Ботев Пловдив им падна психологическата бариера, след като постигнаха няколко победи, посъбраха и малко точки. В последните 1-2 мача показват добро лице. Мисля, че ще станем свидетели на доста интригуващо дерби.

Локомотив Пловдив пък трябва да излиза от временната криза, в която се намира.

Стадионът ще се напълни. Надявам се да е предпоставка за качествен футбол!

- Ще се отрази ли на цялостния блясък на Битката за Пловдив липсата на фенове на „черно-белите“?

- Може би ще е по-различно. Но ще има много публика, която ще е от привърженици на Ботев Пловдив.

- Това ще даде ли предимство на Ботев Пловдив?

- Естествено, че би трябвало да даде предимство. Футболистите трябва да се опитат да не останат длъжни на тази публика, която не спира да ги подкрепя. Този ангажимент трябва да бъде доста сериозен – стремежът да се представят на най-високо ниво и да играят за феновете.

- Според Вас ще успее ли Ботев Пловдив да спечели дебютното дерби на новия стадион „Христо Ботев“?

- Мисля, че Ботев Пловдив ще победи.

- Има ли футболист, който да поведе „канарчетата“, правейки разликата на терена?

- Има футболист, който е обединителна фигура в лицето на Ивелин Попов. В такива мачове футболисти от неговия ранг могат да поведат отбора.

- Резултатен мач ли очаквате или да станем свидетели на тактическо надлъгване?

- Мисля, че ще има надиграване. Ще бъде динамичен мач с надлъгване. Двата отбора нямат какво да губят. Моята прогноза е 2:0 за Ботев Пловдив.

Не само в дербито, но и в останалите мачове срещу силните отбори Ботев Пловдив  трябва да печели. Този двубой ще е една отлична възможност да покажат, че могат да се надиграват с тимовете, които към момента са сред лидерите в първенството. Надявам се да започнат да реализират повече попадения и срещу подобни отбори.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Бивш голмайстор на Ботев разкритикува ръководството заради битката за Пловдив и прогнозира голов екшън на „Колежа“

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички