Само в SportLive! Борислав Димитров: Левски има не по-лош отбор от Лудогорец и ЦСКА! Организацията на разградчани отново ще ги направи шампиони


Само в SportLive! Борислав Димитров: Левски има не по-лош отбор от Лудогорец и ЦСКА! Организацията на разградчани отново ще ги направи шампиони
Снимка: facebook.com/borislav.dimitrov

3205 0

Бившият нападател Борислав Димитров е юноша на Левски, но направи име в родния футбол с екипа на Ботев Пловдив. На по-късен етап той заемаше и поста изпълнителен директор при „канарчетата“, а момента развива частна футболна школа под тепетата.

SportLive.bg попита Димитров за мнението му относно развитието на шампионата в Първа лига и за битката за шампионската титла през този сезон. Той коментира и какви са шансовете на „сините“ да се намесят по-сериозно в нея.

Ето какво сподели Димитров пред медията ни: 

- Г-н Димитров, струва ли Ви се, че през този сезон първенството е доста по-интересно и е възможно да се стигне до детронирането на Лудогорец, независимо кой ще успее да го постигне?

- По-интересно е от гледна точка на това, че Лудогорец лъкатуши доста сериозно. Не са онзи отбор, който минава като на парад през повечето отбори.

ЦСКА лека-полека се поукрепиха. Левски са по-добре като резултати през тази година. Локомотив Пловдив и Черно море играят добре. Нормално е когато има 5-6 равностойни отбора, мачовете между тях да са доста интересни.

В средата на класирането има 5-6 тима, които са на добро ниво. На дъното има 2-3 отбора, борещи се за оцеляване.

Да, има някаква искра, но на фона на нашето ниво. Иначе, за Европа виждаме най-силният и богат наш отбор в лицето на Лудогорец когато излезе срещу един Нордселанд от 50-хилядно градче, какво се случва и каква е разликата между нормален средноевропейски отбор и шампиона на България.

- Все пак кой според Вас ще бъде основният конкурент на разградчани и може ли битката отново да се превърне в състезание между два коня – Лудогорец и ЦСКА?

- Според мен отново ще е нещо подобно. Пак ще кажа, че Черно море държат добро ниво. Зависи дали и Локомотив Пловдив ще се върнат към началното си представяне.

ЦСКА всяка година са на косъм  да станат шампиони и все нещо малко им бяга. Твърде далеч са от играта, която желаят техните фенове. Изиграват един хубав мач, а после 2-3 посредствени. Губят точки, където най-вероятно не са очаквали.

Лудогорец и те губят точки. В някои кръгове по два-три от фаворитите не успяват да спечелят срещите си.

В крайна сметка обаче все си мисля, че Лудогорец с организацията, подчертавам най-вече с организацията, която имат – може да бъде разбрано и в преносния, и в буквалния смисъл, а също и с оглед на добрите футболисти, които притежават за България, пак ще са шампиони.

- Как Ви се струва ситуацията във Вашия роден клуб Левски – разполага ли отборът с потенциал да се включи сериозно в битката за титлата, или отново ще драпа до последно за мястото си в Европа?

- Смятам, че всеки измежду Левски, ЦСКА, Черно море и Локомотив Пловдив при влизане в серия от 4-5 поредни победи може да заяви шампионски амбиции. Всичко е до това да се направи една поредица, която ще вдигне и самочувствието им. Също така да си повярват, че наистина могат да бутнат Лудогорец.

Левски имат добър отбор, може би не по-лош от Лудогорец и от ЦСКА, но от време на време и те губят инерция – губят точки и се отдалечават от първите места. След това вече за един догонващ е много по-трудно, защото всеки един мач вече е на всяка цена.

Ако бяха победили Берое, щеше да бъде коренно различно положението. Левски обаче допускат загуба на точки в мачове, които е задължително да спечелят, ако искат да триумфират с титлата. Ще им е доста трудно.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Бивш голмайстор на Ботев разкритикува ръководството заради битката за Пловдив и прогнозира голов екшън на „Колежа“

ОЧАКВАЙТЕ И ТРЕТА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С БОРИСЛАВ ДИМИТРОВ ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички