Първо в SportLive! Мисия на спортния директор на Локомотив Пловдив в Южна Америка се отложи


Първо в SportLive! Мисия на спортния директор на Локомотив Пловдив в Южна Америка се отложи
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

1389 0

Спортният директор на Локомотив Пловдив Илко Пиргов засега няма да пътува за Южна Америка. Плануваната му мисия в Латинска Америка се отложи, разбра SportLive.bg.

Припомняме, че идеята беше Пиргов да пътува до Бразилия и Аржентина, където да наблюдава на място нови попълнения за отбора на „черно-белите“, за което също първа разкри медията ни.  Според първоначалните планове доскорошният вратар на пловдивчани трябваше да замине през октомври.

Съсобственикът в Локомотив Пловдив Христо Крушарски развива бизнес в двете държави. От „Лаута“ се готвеха да се възползват от неговите контакти в Южна Америка, за да открият нови перли, които да подсилят тима на треньора Александър Томаш.

ЗА КОГА СЕ ОТЛАГА МИСИЯТА

Мисията за „лов на бъдещи звезди“ за „черно-белите“ се очаква да се осъществи най-рано след Нова година, научи още SportLive.bg . Със сигурност Пиргов няма бъде натоварен с тази задача преди края на настоящата година.

Така там той ще може да наблюдава евентуални нови попълнения за постове, на които Томаш ще му заръча. Дотогава някои от тях вероятно ще бъдат набелязани. Идеята е Пиргов да остане в Южна Америка около месец, а пътуването е съгласувано и с изпълнителния директор Павел Колев.

ПОТВЪРЖДЕНИЕТО ОТ ПИРГОВ

Засега няма да пътувам за Южна Америка. Със сигурност няма да замина до края на тази година“, потвърди пред SportLive.bg самият Пиргов.

Припомняме, че заради запълнена квота от футболисти извън ЕС и за да може тя да бъде освободена за очакваните нови играчи от Бразилия и Аржентина, венецуелецът Кристиан Мендоса беше пратен под наем в Добруджа.

Сега на дневен ред в лагера на „черно-белите“ е пловдивското дерби с Ботев. Битката за Пловдив стадион „Христо Ботев“ е в петък от 19:30 часа.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ексклузивно в SportLive! Илко Пиргов: Никой не може да ни забрани да мечтаем за титлата

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички