Само в SportLive! Петър Курдов за резила на Лудогорец: Безхаберници! Няма с какво да си измият осрания за**% к


Само в SportLive! Петър Курдов за резила на Лудогорец: Безхаберници! Няма с какво да си измият осрания за**% к
Снимка: Alexander Stoyanov / LAP.bg

5864 0

Лудогорец направи антирекорд, след като загуби с позорното 1:7 при гостуването си на Нордселанд в Група „H“ на Лигата на конференциите. Резилът срещу датчаните е най-голямата загуба на разградчани в евротурнирите.

Бившият нападател на Левски Петър Курдов се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg, в което коментира позорното поражение на „орлите“. Трикратният шампион със „сините“ изрази своето мнение, като не изневери на пиперливия си, но правдив език.

Ето какво заяви Курдов пред медията ни:

- Г-н Курдов, станахме свидетели на най-срамната загуба на Лудогорец в евротурнирите. Какво е мнението Ви за случилото се в Дания?

- Тази сутрин се събрахме футболни хора и коментирахме на по едно кафе в Пловдив, ако този мач не е уговорен на точен резултат, значи катастрофата е страхотна за Лудогорец.

Колегата Ви журналист по телевизията, която излъчваше двубоя, започна още от самото начало с изкуствена трева, оправдания и т.н. В крайна сметка теренът е еднакъв и за двата отбора.

Според мен Лудогорец да се бяха наредили отзад без да правят нищо между 7 и 10 души, нямаше да загубят с този резултат дори само да изритваха топката.

Тук имаме една голяма въпросителна. Ако действително мача не е игран някъде на тото, за мен това е страхотна катастрофа не само за Лудогорец, но и за българския футбол.

- Все пак на какво отдавате тази катастрофа на разградчани срещу Нордселанд?

- Има едно неписано правило: Когато видиш, че старши треньорът е умрял от студ и е побелял от страх преди мача, се предава и на самите футболисти. Това го знам поне от Иван Вуцов, когато беше треньор. Говоря за големите треньори на Левски, не за другите, които минаха покрай клуба.

- В случая визирате Ивайло Петев.

- Да, визирам Петев. Отборът му буквално беше катастрофа и много не ми се ще да се разпростирам да говоря за Лудогорец, защото те нямат никакво оправдание от каквото и да е естество.

Г-н Домусчиев е достатъчно сериозен и отговорен човек. След като всички футболни хора знаем какво прави за футбола в Разград, какви са им условията, с какви терени разполагат, финансови условия на самите футболисти, аз не знам с какво ще си измият осрания за$**к, с извинение за израза. Премии ли не са получили, заплати ли? От какво са недоволни и от какво се оплакват? Как така ще паднат със 7 гола? Къде се намират те?

За да паднеш със 7 гола на такъв форум, не знам какво да кажа. Може би каквото обикновеният човек ще коментира, не ми се ще да излиза от моята уста.

- Според Вас  възможно ли е да се стигне до треньорска рокада в Лудогорец, т.е до раздяла с Ивайло Петев?

- Мои приятели казват: „Ако съм на мястото на Кирил Домусчиев, на секундата ще изгоня треньора!“ Какво от това!? Когато изгонят треньора, той ли играе на терена? Какво е виновен Ивайло Петев, че тези безхаберници, не знаеха къде се намират? Защо той ще обира пешкира?

Не вярвам той да им е казал: „Сега излизате и трябва да паднете със 7 гола“. Това е изключено, абсурдно е просто. Но да търсим вината в треньора … Той, че има вина, има. Не съм съгласен обаче на 100%  нещата да се хвърлят в неговата градина.

Когато го изгонят, ще дойде следващият. Ще се сменят ли обаче изпълнителите?

Вижте какво прави египетският милиардер, който финансира Нордселанд. Колко футболисти от този неизвестен отбор са продадени за по 20-25 милиона евро? Ние изобщо имаме ли такъв случай някой голям футболист да е продаден поне за 10 милиона или 15 милиона евро?

Защо се случва така, бе приятелю? Толкова ли са прости тези хора, които дават мило и драго и правят истински футбол?

Ние тук имаме задължения към НАП, сгънали сме се като градинарски метър. Всяка година едно и също - преследване от НАП. Хубавото, което се случва, е че нашите фенове обичат безкрайно клуба и са на предна позиция винаги. Те са в помощ на отбора.

Как да ги накараме ние хората отвън тези момчета да играят. Нашите футболисти го докарват на прически и татуировки, а не наблягат повече на индивидуална работа. Попитайте някой запалянко колко пъти е видял футболисти на Левски или на друг отбор да останат за индивидуална работа, за да усъвършенстват своите недостатъци. И те си ги знаят, и треньорите ги знаят.

След като свърши тренировката, бягат и минават сухи под душа. Някой да си видял да остане наистина и да се старае да покаже по-добра продукция с всеки изминал ден.

- Защо не го виждаме според Вас?

- Според мен на първо място това зависи от треньорското ръководство и от ръководството на клубовете като цяло. Ние имаме достатъчно опитни хора на моята възраст, които  могат и знаят как да го направят. Това обаче не се забелязва в нашия отбор, Левски.

Поради тази причина дадох и примера с Нордселанд и техния собственик, който е продал няколко играчи за по 18 – 20 -25 млн. евро. Ето това ние недоглеждаме и не виждаме в развитието си.

Да не говоря пък за Аякс. В един момент ги гледаме със средна възраст на отбора от 18 до 22 години. Играят два-три сезона и след това осъществяват някакви страшни трансфери от порядъка на 80 – 120 млн. евро. Защо ние не се стремим към това?

Ние само се разправяме за  дербито. Един шампионат не е само от този сблъсък. Утре ако бием, но след това паднем от Черно море, както загубихме от Лудогорец, какъв е смисъла?

Хората, които работят на „Герена“, е необходимо да осъзнаят точно това.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Дерменджиев посочи фрапантните разлики с поражението с 0:6 от Арсенал и отсече: Лудогорец остава конкурент за второто място

ОЧАКВАЙТЕ И ВТОРА ЧАСТ ОТ ИНТЕВЮТО С ПЕТЪР КУРДОВ ПРЕД SPORTLIVE.BG

*Курдов говори пред медията ни преди депозирането на оставките на цялото ръководство и спортно-техническия щаб на Лудогорeц

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички