Заради местенето на бутилки: УЕФА наложи рестрикции на Европейското първенство за свой голям партньор


Заради местенето на бутилки: УЕФА наложи рестрикции на Европейското първенство за свой голям партньор
Снимка: Getty Images

1225 0

Организаторите на Европейското първенство по футбол са взели решение, което касае пряко един от големите рекламодатели на състезанието през тази година. Става въпрос за "Хайнекен". То идва след преместената бутилка от страна на Пол Погба по време на пресконференция.

Действието на французина бе продиктувано от факта, че е мюсюлманин и е против алкохола (самата бутилка бе с безалкохолна бира, но той не бе наясно). Според британското издание "Телеграф", треньорите и футболистите вече ще имат опцията, ако желаят, да не се слага пред тях бутилка на "Хайнекен" поради религиозни причини.

Погба стори това само дни, след като Кристиано Роналдо го направи с бутилки на "Кока-Кола" и призова хората да не консумират този продукт, а да наблягат на вода. УЕФА отчита голяма разлика в двата случая - да премахнеш алкохолна напитка поради религиозни причини и да премахнеш продукт заради начин на живот и тренировки, като ако вторият случай се повтори, играчът подлежи на санкции.

Колкото до постъпката на Роналдо, "ИКЕА" пренесе нещата на ново ниво и я използва умело, за да поднесе продукт на име... "Кристиано" (СНИМКА).

ВИЖТЕ ПЪЛНА ТВ ПРОГРАМА НА ОСМИНАФИНАЛИТЕ НА ЕВРО 2020

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Най-странните трансферни "суми", за които не сте и предполагали

Предвид коронакризата през този летен трансферен прозорец не очакваме космически сделки, на каквито бяхме...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама