ВАЖНО: Информация за излъчването на финала Италия - Англия в Изборния ден


ВАЖНО: Информация за излъчването на финала Италия - Англия в Изборния ден
Снимка: GettyImages

31030 0

Финалът на Европейското първенство по футбол е много, много близо, след като Италия и Англия "оцеляха" след 50-те мача до момента на шампионата и в неделя вечер ще спорят за трофея на стадион "Уембли" във финал, който малко очакваха, когато започваше надпреварата преди месец. 

Едно от големите притеснения в навечерието на първенството, поне за българските фенове на спорта, беше фактът, че парламентарните избори у нас ще се проведат именно в деня на финала на Евро 2020. Но истинското притеснение беше за телевизиите, които излъчват шампионата, защото те трябва да прекроят програмата си така, че да удовлетворят и футболните запалянковци, и тези, които се интересуват от всеки момент от Изборния ден. 

Както е известно, БНТ и Нова телевизия държат правата за шампионата, но освен това в Изборния ден са 2 от най-гледаните 3 телевизии, като хората следят техните предавания за реакции на изборните резултати, анализи и коментари на политически лидери.

Тази година обаче ще е по-различно, като предаванията на двата медийни гиганта у нас, посветени на изборите, ще бъдат по-кратки именно заради Европейското по футбол. 

Финалът на Евро 2020 ще бъде излъчен и по двете телевизии - БНТ1 и Нова. Това ще основният фокус на двете компании, като Изборите ще останат на страничен план в диапазона, който е отреден за мач №51 от шампионата. Студиата и на двете телевизии започват в 21:30 часа.  Паралелно излъчването на мача ще бъде по БНТ3 и новия канал на "Нова броудкастинг груп" - "Диема спорт 3". Ако нямате възможност да гледате срещата, може да следите финала на Евро 2020 в Sportlive.bg

След мача, независимо дали има продължения и дузпи, или не, ще има обширни студия и ще бъде излъчено награждаването на двата тима. 

Двете медии ще използват други свои канали, за да предоставят данните от изборния ден. До 21:30 БНТ ще се излъчва предавания, посветени на Изборите, като след това излъчването ще се премести в ефира на БНТ2. "Нова" пък ще използва канала "Нова Нюз", за да направи зрителите си съпричастни към случващото се на политическата карта в България. Ако предпочитате да се доверите на друга медия за случващото се в родната политика, може да следите всичко случващо се на парламентарни избори 2021 в Actualno.com

"Загрейте" за финала на Евро 2020 с тези материали: 

В Италия са убедени: Евро 2020 е "подарък" за Англия

Мръсен свят с политически зависимости: Как УЕФА "реди" съдии на Европейските първенства?

5 причини защо Италия ще спечели Европейското по футбол 

Незабравимата и "смъртоносна" Паненка на Пирло, която още преследва Англия

Ето кой има реален шанс да бутне Кристиано за голмайсторския приз на Евро 2020

Ето го съдията, който ще ръководи финала на Европейското по футбол

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички