"Паненката" на Пирло от Евро 2012, заради която Англия трябва да избягва дузпи на финала (ВИДЕО)


"Паненката" на Пирло от Евро 2012, заради която Англия трябва да избягва дузпи на финала (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2551 0

В периода между 23:50ч. на 11 юли и 00:40ч. на 12 юли светът ще узнае кой е новият Европейски шампион по футбол. Финалният мач между Англия и Италия ще започне в 22:00ч. българско време в неделя вечер и ще се изиграе на стадион "Уембли" в Лондон.

Как Италия достигна до финала на Евро 2020 - четете тук.

Какъв беше пътят на Англия до големия финал - вижте тук.

В дните преди решителния мач, феновете на Апенините си припомниха един знаков мач от Европейскотото първенство по футбол през 2012 година, когато за последно Италия и Англия се изправиха един срещу друг на елиминационна фаза.

На 24 юни преди 9 години "скуадрата" завърши 0:0 в редовното време и продълженията на 1/4-финала срещу "трите лъва" и така се стигна до изпълнение на дузпи!

В тях по-точен мерник показаха италианците и с резултат 4:2 отстраниха Англия и продължиха напред към 1/2-финалите. Там Италия надигра Германия с 2:1, но на финала на Евро 2012 отнесе 4 шамара от Испания и не успя да вдигне трофея.

Сега тифозите на полуострова се надъхват за мача с Англия и вярват, че ако се стигне до дузпи, англичаните няма да имат никакъв шанс. В социалните мрежи заваляха клипове на изпълнението на Андреа Пирло, който с елегантен удар тип "Паненка" матира Джо Харт през 2012 година. 

Дали сега историята ще се повтори и отново ще се стигне до 11-метрови наказателни удари - предстои да разберем. Докато чакаме дните и часовете до неделя вечер да се изтърколят по-бързо, нека си припомним емблематичното изпълнение на Пирло в това видео:

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички