Ето при какви условия Кристиано Роналдо няма да е голмайстор на Евро 2020


Ето при какви условия Кристиано Роналдо няма да е голмайстор на Евро 2020
Снимка: Getty Images/Guliver

6228 0

Кристиано Роналдо все още може да стане голмайстор на Евро 2020, въпреки че Португалия отпадна в 1/8-финалите на турнира 36-годишният нападател има 5 гола за турнира, като толкова има и Патрик Шик. Въпреки това Роналдо води поради повечето отдадени асистенции.

Най-близо до тях от футболистите на двата финалиста Англия и Италия е Хари Кейн, който има 4 гола. Задачата за капитана на Англия обаче е трудна, тъй като за да стане той голмайстор трябва да вкара 2 гола или да вкара 1 гол и да даде 2 асистенции.

Рахим Стърлинг има три гола преди финала, като по този начин трябва или да отбележи хеттрик, или да вкара 2 гола и да даде една асистенция. Много играчи на Италия имат по два гола и ще трябва да стане чудо, за да може някой от тях да изпревари Роналдо.

При положение, че головете и асистенциите на двама футболисти са равни, то приза получава този, който е играл по-малко минути - Роналдо записа 360 минути, докато и Кейн, и Стърлинг ще имат над 600 минути в края на финала.

А ето кой от тримата е най-добрият футболист на Евро 2020 според Джон Стоунс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички