Обявиха името на съдията, който ще ръководи финала Италия - Англия


Обявиха името на съдията, който ще ръководи финала Италия - Англия
Снимка: GettyImages

5116 0

Въпреки че до финала на Европейското първенство по футбол има предостатъчно време, УЕФА обяви съдийския екип, който ще ръководи срещата между Англия и Италия, която ще се изиграе на "Уембли" на 11-и юли. 

Най-важният мач през тази година ще бъде поверен на нидерландеца Бьорн Кайперс, който беше един от реферите, представил се най-добре в досегашните мачове от Евро 2020. 

Негови помощници ще бъдат Сандер ван Рокел и Ервин Зеинстра. ВАР ще бъде ръководен от германеца Бастиан Данкер, който от своя страна ще получава помощ от Пол ван Бокел (Нидерландия) и германците Кристиан Гителман и Марко Фриц. 4-и редер на двубоя пък ще е Карлос дел Серо Гранде от Испания. 

Кайперс, който е на 48 години, вече има зад гърба си един мач между Италия и Англия, като в групите на Световното първенство през 2014 година "скуадра адзура" печели с 2:1. Досега обаче на Евро 2020 не е ръководил мач на нито един от двата отбора. 

Това обаче е единствената победа на Италия под ръководството на Кайперс, като "адзурите" имат равенство срещу Хърватия (1:1 през 2014) и загуба от Франция (1:3 в приятелски мач през 2017). 

Англия е изиграла също още два мача под ръководството на нидерландеца, като след поражението от Италия има две победи - 2:0 над Швеция на Мондиал 2018 и 2:1 над Полша по време на квалификациите за Евро 2020 през март тази година. 

Междувременно, въпреки че не успя да достигне до финала, отборът на Дания остави невероятни впечатления на феновете на футбола с прекрасната си игра и ненадминатото единство, което момчетата на Каспер Хюлманд демонстрираха. Затова ви препоръчваме да се запознаете с 9-те причини да се влюбите в селекцията на "червения динамит"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички