В Италия заподозряха конспирация: Евро 2020 е "подарък" за Англия от УЕФА


В Италия заподозряха конспирация: Евро 2020 е "подарък" за Англия от УЕФА
Снимка: Getty Images/Guliver

16858 0

Малко преди големия финал на Европейското първенство по футбол медиите в едната страна-участник в големия мач - Италия, заподозряха огромна конспирация, която в очите им е подплатена с няколко факта. А целта ѝ е трофеят да отиде в ръцете на Англия.

Повод за "подаръка" от УЕФА към "трите лъва" е било действието на министър-председателя Борис Джонсън спрямо Европейската Суперлига, което допринесе значително за последвалото отказване от страна на грандовете от Висшата лига. Още в самото начало той се обяви против идеята.

"Газета дело Спорт" и други италиански вестници започват и с доказателствата. Разбира се, най-прясното е случилото се на полуфинала срещу Дания, където Англия получи дузпа, за която всички анализатори се обединиха около мнението, че е била несъществуваща. Главният съдия от онзи мач Дани Макели обаче моментално посочи бялата точка, а по-странното е, че ВАР не се намеси, за да поправи очевидно грешното му решение.

Друго, което отбелязват в Италия, е фактът, че Англия игра почти всички свои мачове у дома - на "Уембли", което осигурява не само огромната подкрепа на целия стадион, но и спестява хиляди километри пътуване из цяла Европа.

Футболистите на Гарет Саутгейт играха общо 6 мача до момента, като 5 от тях бяха в Лондон, а един - в Рим (1/4-финалът срещу Украйна). Последният им мач на Евро 2020 също ще бъде у дома - големият финал. Така до голяма степен юбилейният турнир се превърна в домакински за "трите лъва".

Колкото до Борис Джонсън - той изрази подкрепа към УЕФА, ФА и Висшата лига, които бяха срещу Европейската Суперлига и още в началото директно призна, че ще направи всичко, което е възможно, за да предотврати реализирането на идеята. В нея бяха включени Арсенал, Челси, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Тотнъм - всички те недълго след това се отказаха от участието си.

Информацията е цитирана от престижното испанско издание "Марка"!

Преди финала на Евро 2020 пък от Англия изразиха притеснения поради друг фактор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички